Ειδησεογραφικό site

Ολλανδία: Ο Βασιλιάς Γουλιέλμος ξόδεψε 461.000 ευρώ για να χτίσει ένα φράκτη στη βίλα του στην Ελλάδα!

37

Έντονη δυσφορία προκαλεί στους Ολλανδούς η αποκάλυψη του RTL News ότι η κυβέρνησή τους πλήρωσε το ποσό των 461.000 για να νοικιάσει οικόπεδο που γειτνιάζει με την παραθαλάσσια βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στη νότια Ελλάδα, προκειμένου να χτιστεί φράκτης. Και αυτό, την ώρα που το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία περίπου 35.000 ευρώ.

Η ολλανδική μοναρχία παραμένει δημοφιλής, ένα χρόνο αφού ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος ανέβηκε στο θρόνο μετά την παραίτηση της μητέρας του βασίλισσας Βεατρίκης, ωστόσο επικριτές της λένε ότι κοστίζει υπερβολικά, ειδικά σε μια εποχή που η χώρα δίνει μάχη για να βγει από την ύφεση.

Ο Οίκος της Οράγγης ήταν πέρυσι ο πλέον πολυδάπανος στην Ευρώπη, καθώς ξόδεψε 39,9 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για αυτή την είδηση, με δημοφιλείς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους να θέτουν υπό αμφισβήτηση την χρήση αυτή των χρημάτων των φορολογουμένων.

«Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου. «Το ολλανδικό κράτος ‘έσκασε’ μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε ένας άλλος τίτλος.

Είναι η δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι που τα έξοδα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση. Τον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.

Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις οικονομικές λεπτομέρειες της κατασκευής του φράκτη.

«Το Ολλανδικό Κράτος θα έχει το δικαίωμα να θεσπίζει οποιουδήποτε είδους μέτρα ασφαλείας που το Κράτος κρίνει απαραίτητα, περιλαμβανομένων της δενδροφύτευσης, της οικοδόμησης τοίχων και της τοποθέτησης οποιουδήποτε άλλου είδους κατασκευής ασφαλείας» σύμφωνα με το συμβόλαιο που δημοσίευσε το RTL. O Γουλιέλμος Αλέξανδρος αγόρασε την θερινή κατοικία το 2012.

Τα σχόλια είναι κλειστά.