Ειδησεογραφικό site

Η τελική λίστα των 21 ευρωβουλευτών-Γλέζος, Σπυράκη, Καϊλή πρώτοι

52

Χρειάστηκε να περάσει μία εβδομάδα από τις ευρωεκλογές για να συμπληρωθεί οριστικά ο κατάλογος με τα ονόματα των 21 προσώπων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κάλπη έκρυβε εκπλήξεις, όπως στην περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία εξελέγη πρώτη, αφήνοντας πίσω της κομματικά στελέχη της ΝΔ και όπως στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, η οποία έκλεψε την πρωτιά από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων (σε ποσοστό περίπου 95%):

ΣΥΡΙΖΑ 6 ευρωβουλευτές:

Μ. Γλέζος, Σ. Σακοράφα, Δημ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος. Ο Στ. Κούλογλου κατέλαβε την έβδομη θέση, η οποία είναι εκλόγιμη ουσιαστικά, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, ο Μ. Γλέζος έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο για έναν χρόνο – ή και λιγότερο, αν προκηρυχθούν, εν τω μεταξύ, εθνικές εκλογές.

ΝΔ 5 ευρωβουλευτές:

Μ. Σπυράκη, Μ. Κεφαλογιάννης (με την πρώτη να προηγείται με περίπου 400 ψήφους), Ελ. Βόζεμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης.

Χρυσή Αυγή 3 ευρωβουλευτές:

Ελ. Συναδινό, Λ. Φουντούλη και Γ. Επιτήδειο.

Ελιά 2 ευρωβουλευτές:

Εύα Καϊλή και τον Ν. Ανδρουλάκη,

Ποτάμι 2 ευρωβουλευτές:

Γ. Γραμματικάκη και τον Μ. Κύρκο, το ΚΚΕ τον Κ. Παπαδάκη και τον Σ. Ζαριανόπουλο, ενώ από τους ΑΝΕΛ εκλέγεται ο Ν. Μαριάς…

Ανανέωση 100%

Στα αξιοσημείωτα που προέκυψαν από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων περιλαμβάνεται το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Επίσης, ο Μ. Γλέζος κατέγραψε ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τους 430.000 σταυρούς, ενώ η πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση σημειώθηκε στην Ελιά, όπου οι δύο εκλόγιμες θέσεις (και η σειρά κατάταξης) άλλαξαν πολλές φορές χέρια ανάμεσα στην Εύα Καϊλή, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Π. Καψή, ο οποίος τερμάτισε τελικά τρίτος…

Τα σχόλια είναι κλειστά.