Ειδησεογραφικό site

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ στο επίκεντρο της συνάντηση Βενιζέλου – Λίμπερμαν

50

Όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας και των ελληνο-ισραηλινών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων εξέτασαν, στη σημερινή τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, οι κ. Βενιζέλος και Λίμπερμαν είχαν μια εποικοδομητική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ειδικότερα, συζητήθηκε το ζήτημα των επικείμενων πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών, τον προσεχή Νοέμβριο και συμφωνήθηκε η διοργάνωση στην Αθήνα, την άνοιξη του 2015, του επομένου Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών συζήτησε με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας που διανοίγονται τόσο σε διμερή βάση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ όσο και σε τριμερή βάση από κοινού με την Κύπρο.

Με τη συνάντησή του με τον κ. Λίμπερμαν, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τις επαφές του στο πλαίσιο της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και αναχωρεί απόψε από τη Νέα Υόρκη, για την Αθήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.