Ειδησεογραφικό site

Οι πολίτες επιλέγουν το μέλλον τεσσάρων κτιρίων της Αθήνας

31

Σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και καινοτόμα διαδικασία ξεκινά ο δήμος Αθηναίων για τη μελλοντική χρήση τεσσάρων δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εγκαινιάζοντας ανοιχτή και δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση. Δημότες, κάτοικοι, οργανισμοί, φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών καλούνται να πουν τη γνώμη και τις ιδέες τους για το νέο πρόσωπο που αποκτούν τέσσερα κτίρια – τοπόσημα για την πρωτεύουσα.


Στόχος της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, που θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου είναι η κατάθεση προτάσεων, ιδεών και εμπειριών για τον τρόπο λειτουργίας:
1)    του κτιρίου του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής 8,
2)      του διατηρητέου κτιρίου, επί της οδού Θεοτοκοπούλου 34
3)      του Σεράφειου Κολυμβητηρίου – αθλητικού πολιτιστικού κέντρου
4)      και της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης στην οδό Φωκίωνος Νέγρη
Οι απόψεις κατατίθενται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://consultations.daem.gr

Ήδη, το πρώτο σημαντικό βήμα της διαβούλευσης έγινε στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, όπου η διαδικασία αυτή εισήλθε ήδη στην επομένη φάση με την έκθεση, από αύριο Παρασκευή, περίπου των 470 πρώτων ιδεών από 200 δημότες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση  και εξέφρασαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την επαναλειτουργία της ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς.

Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι η συμμετοχή των πολιτών, των φορέων,  της Κοινωνίας των Πολιτών, των Πανεπιστημίων και των Επιμελητηρίων σε ένα ευρύ δημοκρατικό δίκτυο δημόσιας συζήτησης για την εικόνα και την λειτουργία της πόλης, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής διαβούλευσης.
Τα τέσσερα έργα του δήμου Αθηναίων χρηματοδοτούνται  από ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο του μεγάλου αναπτυξιακού προγράμματος, «Έργο Αθήνα» και ολοκληρώνονται το διάστημα 2015 – 2016.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.