Ειδησεογραφικό site

Οι ομορφιές μιας μακρινής μας χώρας

37

Κάθε Ιούλιο οι στέπες της Μογγολίας ζωντανεύουν καθώς το Φεστιβάλ Naadam γιορτάζει νομαδικά αθλήματα που χρονολογούνται από την εποχή του Τζένγκις Χαν. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για να επισκεφθείτε μια χώρα μακριά από την πεπατημένη οδό.

 

Έξω από το Ουλάν Μπατόρ, την σύγχρονη πρωτεύουσα γεμάτη με χαλκό, χρυσό και άνθρακα που διαθέτει και ένα νέο, πολυτελές ξενοδοχείο το Shangri-La Hotel, θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε μια περιπέτεια στη γη της καμήλας, της ερήμου και των απέραντων λιβαδιών.

 

1) Καμήλες στην έρημο Γκόμπι

 

Camels in Gobi Desert

 

Η περήφανη απάντηση των ντόπιων στην ερώτηση πώς δημιουργήθηκε η έρημος, είναι ότι δημιουργήθηκε από την επέλαση του στρατού του Τζένγκις Χαν.
Ενάντια στις συνηθισμένες εικόνες που μας φέρνει στο νου η λέξη «έρημος», στη Γκόμπι το μεγαλύτερο ποσοστό της έκτασης είναι αχανής γη με χώμα, πέτρες και θάμνους, ενώ οι αμμόλοφοι καλύπτουν μόνο το 3% της ερήμου! Πρόκειται για την πιο αραιοκατοικημένη περιοχή ολόκληρης της Μογγολίας με ανύπαρκτη συγκοινωνία και ελάχιστους δρόμους. Τοπίο απελπιστικά μονότονο και απόλυτα επίπεδο. Ελάχιστα οχήματα ταξιδεύουν στην απέραντη έκταση της ερήμου.

 

2) Μονή Gandan Khiid

 

Gandan Khiid Monastery

 

Ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της χώρας. Μέσα στον κυρίως ναό είναι το άγαλμα του Magjid Janraisig (ο Κύριος που φαίνεται σε κάθε κατεύθυνση), ύψους 80 ποδιών, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πολύτιμους λίθους.

 

3) Μνημείο Zaisan

 

Zaisan Memorial

 

Το μνημείο Zaisan ανεγέρθηκε στην κορυφή ενός λόφου στο νότιο τμήμα της Ουλάν Μπατόρ από την πρώην Σοβιετική Ένωση για να τιμήσει τους νεκρούς στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

4) Αετοί- Κυνηγοί Kazakhs

 

Kazakh Eagle Hunters

 

Οι Kazakhs στα όρη Αλτάι κυνηγούν με αυτόν τον τρόπο στη δυτική Μογγολία για χιλιάδες χρόνια.

 

5) Μπότες της Μογγολίας

 

Mongolian Boots

 

Γνωστές και ως «Gutul», οι χειροποίητες παραδοσιακές μογγολικές μπότες είναι χαρακτηριστικές.

 

6) Βουνό Khangai

 

Khangai

 

Η οροσειρά Khangai χαρακτηρίζεται από ήπιες κλίσεις και βοσκότοπους. Η ψηλότερη κορφή του, το Otgontenger, φθάνει τα 13,200 πόδια.

 

7) Αρχαίο και Σύγχρονο Ουλάν Μπατόρ

 

Ancient and Modern Ulaanbaatar

 

Το ήμισυ του πληθυσμού της Μογγολίας ζει μέσα ή κοντά στην ακμάζουσα πρωτεύουσα, όπου θα βρείτε ένα αστραφτερό εμπορικό κέντρο στην πλατεία Sukhbaatar, το αδιαμφισβήτητο σημάδι του νέου πλούτου.

 

8) Το παιχνίδι των βασιλιάδων

 

The Game of Kings

 

Το Horse Polo μπορεί να είναι ένα παιχνίδι για τους πλούσιους και τους ευγενείς σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά στη Μογγολία, όπου παίζεται για αιώνες εξαπλώθηκε από τις δυνάμεις εισβολής του Τζένγκις Χαν, που το χρησιμοποιούσαν για να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν το ιππικό.

 

9) Arkhi

 

Arkhi

 

Μια γυναίκα ετοιμάζει γάλα, το οποίο θα πρέπει να αποστάξει και ονομάζεται arkhi.

 

10) Πάλη στο Φεστιβάλ Naadam

 

Wrestling at Naadam Festival

 

11) Λίμνη Khuvsgul

 

Lake Khuvsgul

 

Η παρθένα λίμνη Khuvsgul, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των Όρων Sayan στη βορειοδυτική Μογγολία, είναι μία από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού της Ασίας (84 μίλια μήκος και 24 μίλια πλάτος).

 

12) Χειμερινά Ανάκτορα της Bogd Khan

 

Winter Palace of the Bogd Khan

 

Αυτό το μουσείο στο νότιο άκρο της Ουλάν Μπατόρ χτίστηκε αρχικά το 1893 ως τα Χειμερινά Ανάκτορα του 8ου ζωντανού Βούδας της Μογγολίας και του τελευταίου αυτοκράτορα.

 

13) Ιπποδρομίες

 

 

Έως 1.000 άλογα συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Naadam της Μογγολίας.

 

14) Τζένγκις Χαν

 

Genghis Khan

 

Μια από τις κορυφαίες στρατιωτικές προσωπικότητες που περπάτησαν ποτέ στην οικουμένη. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, ξεκίνησε να δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιά για να ενώσει κάτω από τον ζυγό του τις ανεξάρτητες φυλές της Νοτιοανατολικής Ασίας, έργο που τελεσφόρησε πέρα από κάθε φιλοδοξία: η Μογγολική Αυτοκρατορία ήταν η μεγαλύτερη που θα έβλεπε ποτέ ο κόσμος πριν από την εμφάνιση της βρετανικής.

 

Ο αιμοβόρος κατακτητής συνέδεσε βεβαίως το όνομά του με πρακτικές φρίκης και τρόμου που σπάνια έχουν βρει όμοιό τους στον πλανήτη, γινόμενος συνώνυμο του ανείπωτου φόβου.

 

15) Gobi Dunes

 

Gobi Dunes

 

Είναι η πέμπτη μεγαλύτερη έρημος του κόσμου, το οποίο εκτείνεται σε 500.000 τετραγωνικά μίλια.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.