Ειδησεογραφικό site

Οι μεταλλωρύχοι έκλεισαν διασταυρώσεις στο Στρατώνι και στα Πλανά

25

 

Έκλεισαν, στις έντεκα, τις διασταυρώσεις Στρατωνίου – Ιερισσού και Γοματίου – Πλανών, όπως είχαν προαναγγείλει, οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας, διαμαρτυρόμενοι για το σταμάτημα των έργων σε Σκουριές και Ολυμπιάδα.
Το κλείσιμο των δρόμων επηρεάζει όσους κινούνται οδικώς προς την Ιερισσό, την Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και τον ‘Αθωνα, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω της διαμαρτυρίας, καθώς οι μεταλλωρύχοι αποφάσισαν να ανοίγουν τους δρόμους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να αποσυμφορείται η κίνηση.

«Δεν είναι στην πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε το παραμικρό πρόβλημα, ούτε στους άγιους πατέρες τους αγιορείτες, ούτε στους προσκυνητές, ούτε και στους επισκέπτες της περιοχής. Μοιράζουμε φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για να ενημερωθεί ο κόσμος» δήλωσε ο πρόεδρος των εργατοτεχνιτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Γιώργος Χατζής.

«Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε κι όχι να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, δε το θέλουμε αυτό» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Οι μεταλλωρύχοι σκοπεύουν να παραμείνουν στα σημεία ως τις τέσσερις το απόγευμα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η παραμονή συναδέλφων τους, υπογειτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μέσα στις στοές της Ολυμπιάδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.