Ειδησεογραφικό site

Οι αποκρατικοποιήσεις στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου

36

Στην εφαρμογή συνολικού σχεδίου φοροελαφρύνσεων θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση ενώ σεβαστή θα γίνει η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές απάντησε πως πάντα υπάρχει πολιτική διαπραγμάτευση. «Ποτέ δεν είναι η πολιτική διαπραγμάτευσης καθ΄ υπέρβαση των τεχνικών δεδομένων. Υπογραμμίζει όμως την ανάγκη να γίνεται σωστή και όχι μυωπική η ανάλυση των τεχνικών δεδομένων», σημείωσε.

Σε ερώτηση για τις φοροελαφρύνσεις είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συνολικό σχέδιο που θα εφαρμόσει ενώ για την αποκρατικοποίηση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ανέφερε: «Οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ».

Στη σύσκεψη μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την τρόικα, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι αποκρατικοποιήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.