Ειδησεογραφικό site

Οι αντιδράσεις «μπλόκαραν» την επιστροφή του Συμεών Κεδίκογλου στο ΠΑΣΟΚ

34

Βγήκαν τα «μαχαίρια» ανάμεσα στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και στον Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής πως δεν θα είναι τελικά υποψήφιος βουλευτής μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στις τοπικές οργανώσεις η επιλογή του, από τη Φώφη Γεννηματά, να τοποθετηθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό Εύβοιας.

Με ομόφωνη απόφασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας είχε γνωστοποιήσει στη Χαριλάου Τρικούπη ότι είναι άκρως αντίθετη με την υποψηφιότητα Κεδίκογλου και απείλησε μάλιστα με μαζικές παραιτήσεις μελών, στελεχών και υποψηφίων βουλευτών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του κινήματος στο νομό.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος, σαφώς ενοχλημένος, ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας πως πίστευε ότι η υποψηφιότητά του θα σηματοδοτούσε την ανανέωση και τη διεύρυνση στα ψηφοδέλτια.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Δεν φανταζόμουν, αφελώς ίσως, ότι αυτό θα επέφερε αντιδράσεις όχι στην μεγάλη πλειοψηφία των απλών ψηφοφόρων που χάρηκαν (και σας ευχαριστώ για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματά σας), αλλά σ’ αυτούς που φοβούνται ότι η όποια αλλαγή διαταράσσει τις ισορροπίες.

Όλους αυτούς που ενώ η ηγεσία επιθυμεί τη διεύρυνση επιμένουν σ’ ένα μικρό φοβικό κόμμα, στη λογική του μαγαζιού, του κλειστού επαγγέλματος, της επετηρίδας. Αυτούς που έθεσαν τη λογική του «ή εμείς ή αυτός». Εγώ όμως δεν απέκλεισα κανέναν. Ήρθα για να ενώσω και όχι για να αντιπαρατεθώ με φίλους που δώσαμε κοινούς αγώνες.

Αν η επιστροφή μου στο ψηφοδέλτιο (γιατί από το χώρο δεν έφυγα ποτέ) δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα, εγώ δεν επιθυμώ να είμαι μέρος του προβλήματος και δεν θα είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές».

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες και θεωρείται δεδομένο ότι επικεφαλής θα είναι ο Γιάννης Μπουροδήμος.

Πηγή: eviazoom

Τα σχόλια είναι κλειστά.