Ειδησεογραφικό site

Ξυδάκης: Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα γλυπτά του Παρθενώνα – Αιχμές για τους χειρισμούς στην Αμφίπολη

60

 

Δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, σημείωσε ότι «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» και πρόσθεσε ότι το πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον – Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά – σιγά», όμως απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

Αμφίπολη: «είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου»

Σχετικά με την ανασκαφή στην Αμφίπολη, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το εύρημα, όμως λάθος τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η αποκάλυψη του μνημείου, ο οποίος «είχε στοιχεία καταχρηστικά και σόου», όπως, χαρακτηριστικά ανέφερε. Αναφερόμενος στις εργασίες που πραγματοποιούνται σήμερα, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη η αναστήλωση και η διαμόρφωση του χώρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.