Ειδησεογραφικό site

Ξουλίδου: Θα παραιτηθώ αν μου ζητήσουν να ψηφίσω υφεσιακά μέτρα

34

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί αν έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή υφεσιακά μέτρα γνωστοποίησε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Σαν Ανεξάρτητοι Ελληνες στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση γατί συγκλίναμε στα κόκκινα σημεία στην πολιτική που θέλαμε να κάνουμε μετά μνημονίου. Αν λοιπόν οι “κόκκινες γραμμές” αυτές παραβιαστούν παραβιαστούν και δεν ερωτηθούμε ή δεν είμαστε σύμφωνοι σε αυτά που είπαμε προεκλογικά εγώ, ως Ξουλίδου, δηλώνω ότι θα παραιτηθώ. Ας βγουν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης να το πουν, αν έχουν το θάρρος. Εγώ δεν θα ψηφίσω τέτοια νέα μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω με κάτι που φώναζα 2,5 χρόνια πριν ότι ήταν η θηλιά που σφίγγει τον λαό… Δεν μπορώ να συναινέσω σε οτιδήποτε θα είναι υφεσιακό, θα είναι μέτρο λιτότητας, θα είναι κατά του λαού. Εάν κληθώ να ψηφίσω κάτι που δεν συμφωνώ συνειδησιακά, γιατί ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου είμαστε υπεύθυνοι γιατι η συνείδησή μας και κρίνουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση, εγώ δεν θα ψηφίσω, αν θα έρθουν υφεσιακά μέτρα στη βουλή», είπε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισημαίνοντας πως το κόμμα της στηρίζει την κυβέρνηση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για τον ΕΝΦΙΑ και κατά πόσο αυτός είναι υφεσιακό μέτρο, η κα Ξουλίδου αποκρίθηκε: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι και αντισυνταγματικός και άδικος, αλλά θα αφήσουμε μέχρι το 2015, για να δούμε πότε θα το πάρουμε πίσω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.