Ειδησεογραφικό site

«Ξήλωσαν» τον Νικολόπουλο από την επιτροπή όπου θα καταθέσουν Πανούσης-Ρουμπάτης

29

«Τι εξυπηρετεί η αντικατάστασή μου;» αναρωτάται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος μετά την απόφαση να αντικατασταθεί από τον Βασίλη Κόκκαλη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, μια μέρα αφότου ζήτησε να κληθούν οι Πανούσης και Ρουμπάτης για να καταθέσουν.

«Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί αντικαταστάθηκα, από μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ κατά την χτεσινή συνεδρίαση – ζήτησα να διαλευκανθούν οι καταγγελίες Πανούση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Η αλήθεια σώζει. Πρέπει όλα τα ντοκουμέντα να δουν το φως της δημοσιότητας.Πρέπει να απαντήσουν ο κ. Πανούσης και ο κ. Ρουμπάτης εάν ήσαν και αυτοί λειτουργοί του »βαθέος κράτους» ή εάν έχουμε να κάνουμε με απλά συμπτώματα μιας έρπουσας »μαφιοζοποίησης» της »δημόσιας ζωής»».

«Τι εξυπηρετεί η αντικατάσταση μου;» αναρωτάται στη συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος και καταλήγει: «Ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δηλώνω ότι με όλες μας τις δυνάμεις «θα βάλουμε πλάτη», ώστε ο Πρωθυπουργός να τα καταφέρει και να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου , όπως άλλωστε απαιτεί και ο Ελληνικός λαός».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για ακρόαση την επόμενη Τετάρτη στις 12:00 μετά από πρόταση βουλευτών της αντιπολίτευσης, χθες, την οποία στήριξε και ο κ. Νικολόπουλος. Για τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, του οποίου, επίσης, είχε ζητηθεί η κλήτευση, δεν έλαβε απόφαση η επιτροπή.

Τζαβάρας: Κατ’ αντιπαράσταση να εξεταστούν Πανούσης- Παρασκευόπουλος

Ο βουλευτής της ΝΔ Τζαβάρας στην τοποθέτησή του, ζήτησε να υπάρξει κατ’ αντιπαράσταση «εξέταση» Πανούση – Παρασκευόπουλου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ζήτησε ακόμη, να ερευνήσει η Επιτροπή αν ο νόμος Παρασκευόπουλου που είχε περάσει από την Βουλή (με τον οποίο αποφυλακίζονταν ο Ξηρός) ήταν νομοθέτημα που προέκυψε κατόπιν συνεννόησης του Πάνου Λάμπρου με τρομοκράτες. «Είναι θέμα δημοκρατίας» σημείωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.