Ειδησεογραφικό site

Ξανθός: Πολύ σκληρή πολιτική μάχη μέσα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης δίνει η Ελλάδα

30

Πολύ σκληρή πολιτική μάχη μέσα στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, δίνουν η κυβέρνηση και συνολικά η χώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στις εργασίες του 12ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, η μάχη δίδεται για να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις με προεξάρχουσες προτεραιότητες την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, τη κοινωνική συνοχή, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Αυτό είναι το θέμα, είπε ο κ. Ξανθός: «Για πρώτη φορά αμφισβητήθηκε η κυρίαρχη γραμμή της λιτότητας από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, στην Ευρώπη μετά την κρίση, γι΄ αυτό υπάρχει οξύτατη πολιτική σύγκρουση, γι’ αυτό υπάρχει η πολύ σκληρή στάση των εταίρων μας.

Διότι αμφισβητείται για πρώτη φορά η λογική του μονόδρομου. Απέναντι στην προηγούμενη ενδοτικότητα των κυβερνήσεων, έχουμε μία πολύ συγκροτημένη και δυναμική διαπραγμάτευση και πιστεύουμε πως με τη στήριξη της κοινωνίας, τη συνοχή της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να έχουμε δηλαδή, μία συμφωνία αξιοπρεπή για την κοινωνία και για τον λαό μας που θα μας επιτρέψει να παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό πεδίο και να διεκδικήσουμε μία καλύτερη προοπτική για τη χώρα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.