Ειδησεογραφικό site

Ξανά στο εδώλιο ο Παπαγεωργόπουλος μαζί με άλλα 17 άτομα

84

Για αύριο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δική για το δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτό της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής», όπου διαπιστώθηκε έλλειμμα που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά 17 άτομα. Εκτός από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο που εκτίει ήδη ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, σε δίκη παραπέμφθηκαν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, καταδικασθείς για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Θεοδ. Αθανάσαρος και Μιχ. Ζορπίδης, όπως επίσης και 12 δημοτικοί υπάλληλοι. Οι τρεις παραπάνω αντιδήμαρχοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη και για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, υπόθεση για την οποία αθωώθηκαν.

Βασική μάρτυρας στη δίκη, η οποία μετράει ήδη δύο αναβολές κι έχει προσδιοριστεί στον αριθμό 10 του αυριανού πινακίου του Κακουργιοδικείου, είναι – όπως στην περίπτωση της υπεξαίρεσης – η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά.

H «Παγία Προκαταβολή» αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη των μικροεξόδων, ενώ το ύψος του ελλείμματος που διαπιστώθηκε σ΄ αυτό ανέρχεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, σε 1,2 εκατ. ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.