Ειδησεογραφικό site

Ξέσπασε ο θείος του 20χρονου Βαγγέλη: Nτροπή να γράφουν για σεξουαλική κακοποίηση

42

Το θρίλερ με την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζεται, με την οικογένειά του να εκλιπαρεί έστω για την πιο ασήμαντη πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου.

Ύστερα από όλα αυτά που έχουν ακουστεί για τους πιθανούς λόγους εξαφάνισης του 20χρονο φοιτητή, τις ανυπόστατες φήμες και όλους εκείνους που έκαναν λόγο περί σεξουαλικής κακοποίησης του Βαγγέλη, ο θείος του νεαρού, Γιώργος Δρυγιαννάκης σπάει τη σιωπή του και μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθαρίζει πως όλα αυτά τα σενάρια δε βοηθούν στην εύρεση του παιδιού:

«Τα έχουμε χαμένα, 18 μέρες μετά και δεν έχει γίνει κάτι. Τίποτα δεν αλλάζει, δεν υπάρχει φως δεν υπάρχει έστω μία ένδειξη για το Βαγγέλη μας, δε μπορούμε να ξέρουμε ούτε αν είναι νεκρός ούτε ζωντανός. Μία χαραμάδα ελπίδας κάπως θα μας έδινε μία ανακούφιση αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Προσπαθώ, όπως και οι γονείς του Βαγγέλη, να είμαι ψύχραιμος, αλλά, πόσο να αντέξει κανείς; Ειδικότερα όταν έχει να αντιμετωπίσει και μία κατάσταση κρεατομηχανής με εικασίες, μυθεύματα, παραμύθια και αρρωστημένα σενάρια για εκτιμήσεις που αφορούν σεξουαλικά σενάρια κακοποίησης να υπάρχουν πίσω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη και που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει στο διαδίκτυο, μιλάμε για αρρωστημένους ανθρώπους που έχουν χάσει και το μέτρο και την ηθική τους».

Ο θείος του Βαγγέλη ξεσπά: Το παιδί μας είναι καθαρό, ντροπή να γράφουν για σεξουαλική κακοποίηση

Ο κ. Δρυγιαννάκης δηλώνει πως η αστυνομία είναι στο πλευρό της οικογένειας του Βαγγέλη και πως οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει λεπτό. Την ίδια ώρα που στα Γιάννενα καταφτάνει κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΕΔΕ της μυστηριώδους εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή, ο θείος του τονίζει:

«Είναι τρελό, ανήθικο αυτό που συμβαίνει. Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι το θέμα της εξαφάνισης του Βαγγέλη μπορεί να δώσει λαβή για κουτσομπολιό, τι να πω, καλέστε κρεατομηχανές και κάντε τη δουλειά σας κάποιοι. Ορισμένοι νομίζουν ότι με τα υπονοούμενα αυτά που σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και εκτιμήσεις, κάνουν κάτι. Με μυθεύματα και παραμύθια δε βοηθούν την κατάσταση να το γνωρίζουν αυτοί που λένε ή αφήνουν να εννοούνται τέτοια πράγματα. Τα σενάρια περί σεξουαλικής κακοποίησης είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας.

Ο Βαγγέλης είναι καθαρό παιδί. Αν μου προέκυπτε κάτι τέτοιο  κάτι τέτοιο θα το έλεγα από την αρχή, ξέρω τι παιδί έχουμε, δεν περιμένω από το καθένα να μου πει τι είναι ο Βαγγέλης. Χάσανε το μέτρο κάποιοι και αντί να βοηθούν στην εξεύρεση του Βαγγέλη κάθονται και πλάθουν σεξουαλικά σενάρια, είναι άρρωστοι αυτοί που το κάνουν και άνθρωποι χωρίς ηθική και μέτρο.

Τα σχόλια που γίνονται, κυρίως από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου, είναι πραγματική χιονοστιβάδα. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες που αναζητούν οι αρχές και η οικογένεια του Βαγγέλη  από την προσωπική εκτίμηση του καθενός, την άποψη που μπορεί να έχει και τα σενάρια που μπορεί να κάνει. Ας βάλουμε λοιπόν ένα μέτρο, ας φρενάρουμε λίγο και ας αφήσουμε τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το καθήκον τους».

Σύμφωνα με την αστυνομία και τους ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, τα επόμενα 234ωρα είναι τρομερά κρίσιμα και αναμένονται καθοριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.