Ειδησεογραφικό site

Ντόρα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1:»Δεν υπάρχουν οι 180 για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας»

37

«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η βουλευτίνα Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στα σενάρια πρόωρων εκλογών, ενώ εκτίμησε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προεδρικές εκλογές και εκλογές
«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με το σενάριο των πρόωρων εκλογών, ενώ σχετικά με τις προεδρικές εκλογές υπογράμμισε πως είναι πρόωρο να μιλάμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω της ακραίας πόλωσης που υπάρχει, εκτίμησε δε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές. «Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κακώς επιτρέπουμε στου εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 180 βουλευτές, με βάσει τις δηλώσεις των βουλευτών».

Η κ. Μπακογιάννη προέβλεψε επίσης ότι στις Προεδρικές εκλογές θα οδηγηθεί η κυβέρνηση με πολλά ανοιχτά θέματα, εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό αναδεικνύει και το μέγεθος της ανευθυνότητας της αντιπολίτευσης. Σίγουρα θα πάμε με θέματα ανοιχτά στις Προεδρικές εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνει εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί από τον λαϊκισμό, σημειώνοντας ότι τακτικές τύπου «σχίζω τα μνημόνια» είναι καταστροφικές.
«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της. Έκανε πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο. Θα πρέπει να μην παρασυρθεί από πολιτικές τύπου, σχίζουμε Μνημόνια. Αυτό θα ήταν πολύ καταστροφικό για την ίδια, αλλά και την χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και σχετικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Σαφώς, μετά την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ, θα πρέπει να έχουμε μια τυπική επιτήρηση. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει. Όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αυτό που λέει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τους 470 νόμους και έπειτα να πάει στους Ευρωπαίους να τους πεις θα καταργήσουμε το Μνημόνιο, θα μου δώσετε και λεφτά, αυτά είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν πουθενά, ούτε και στον Άρη».

Για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε: «Δεν ξέρω αν θα βγούμε 31 Δεκεμβρίου ή το Μάρτιο η έξοδος από το Μνημόνιο, εκτιμώ θα είναι το Μάρτιο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αλλά αυτό είναι θέμα εσωτερικής διαπραγμάτευσης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ό,τι συμφέρει τον ελληνικό λαό κι όχι να κάνουμε υποχωρήσεις στο όνομα του λαϊκισμού.

Το θέμα του χρέους θα ακολουθήσει, αφού πρώτα η χώρα κλείσει την τελευταία διαπραγμάτευση με τον τρόικα. Πρέπει πρώτα να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και από εκεί και πέρα να ξεκινήσουμε την συζήτηση για την περαιτέρω χρηματοδότηση. Κατά την γνώμη μου, ναι, το χρέος θέλει ρύθμιση. Προβλέπω να πάμε σε μια επιμήκυνση που θα μας επιτρέπει να πληρώνουμε πολύ λιγότερα σε ετήσια βάση».

Τέλος, σχετικά με την πρότασή της για μείωση αντικειμενικών κατά 30% η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Δηλώσανε ότι το μελετάνε. Αυτή η πρόταση θα επιτρέψει στους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρο πάνω σε πλασματικές αξίες και ταυτόχρονα να μην στηθεί ένας προϋπολογισμός πάνω σε πλασματικά δεδομένα. Είναι πλασματικά τα δεδομένα σήμερα. Δεν υπάρχουν αυτές οι αξίες.

Το θέμα αφορά πάρα πολύ κόσμο και αφορά και εμένα, αν και μου κάναμε κριτική για λαϊκισμό. Και με αφορά γιατί εκτιμώ ότι θα υπάρξουν αυξημένα έσοδα για το κράτος, γιατί ο κόσμος θα μπορέσει να πληρώσει.

Έφερα την πρόταση στην Βουλή και μου απάντησαν αρνητικά. Αλλά θα επιμείνω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.