Ειδησεογραφικό site

Ντομπρόφσκις: Χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρξει δόση για την Ελλάδα

25

Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «l’Humanite», ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012 Ζαν-Λικ Μελανσόν, μιλάει για το βιβλίο του «le Hareng de Bismarck» το οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα και τους λόγους που αποφάσισε να το γράψει.

Οπως εξηγεί, οδηγήθηκε στην απόφαση να συγγράψει το βιβλίο αυτό καθώς είχε εξοργιστεί από την συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και από το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν αντιδρά.

«Είναι ένα βαρύ πολιτικό σφάλμα κατά του ευρωπαϊκού ιδεώδους να επιτρέπεται να μεταχειρίζονται ένα κράτος μέλος της ΕΕ κατ’ αυτόν τον τρόπο» σημειώνει και προσθέτει ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο και ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να δείχνουν «πως αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται»

«Όταν κέρδισε ο Τσίπρας, συνάντησα τον Φρανσουά Ολάντ για να υπερασπιστώ την υπόθεση των Ελλήνων. Του είπα: αν επιτρέψουμε να ενεργήσουν εναντίον τους, στην συνέχεια θα είναι η σειρά της Γαλλίας. Ήδη μας μεταχειρίζονται, κατά βάθος, όπως τους Έλληνες. Η συμπεριφορά του Βερολίνου δεν υποστηρίζεται πουθενά και η γερμανοφοβία ξεσπά παντού στην Ευρώπη» επισημαίνει.

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε για να αποφευχθεί ένα ξενοφοβικό μίσος είναι να εξηγήσουμε την λογική με την οποία δρουν στην Γερμανία και την πολιτική που υπηρετεί το Βερολίνο, καταλήγει ο Μελανσόν στις δηλώσεις του προς την εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένας άλλος στόχος του βιβλίου του είναι να δώσει τέλος στην ιδέα ότι υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να προχωρήσει το σύστημα και να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση της χώρας αυτής.

Τα σχόλια είναι κλειστά.