Ειδησεογραφικό site

Ντινόπουλος: Ανοχύρωτη η Αττική σε κάθε νεροποντή

30

Διαρκή απειλή για την Αττική αποτελούν τα καιρικά φαινόμενα και μια νέα ξαφνική νεροποντή καθώς όπως παραδέχθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στην Βουλή, η περιφέρεια παραμένει ανοχύρωτη.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Απόστολου Κακλαμάνη είπε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δαπανήσει για αντιπλημμυρικά έργα 450 εκατ. ευρώ την περίοδο 2003 – 2014. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως για την ασφαλή αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής θα απαιτηθεί ποσό που μπορεί να υπερβαίνει τα 2 δις. ευρώ. Εντολή πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθούν ταχύτατα τα έργα εκμεταλλευόμενοι ευρωπαϊκά κονδύλια».

Πέραν αυτών, ο υπουργός σημείωσε πως το ποσό που θα διαθέσει άμεσα η κυβέρνηση προς τους πολίτες και τους Δήμους της Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη νεροποντή θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο έχουν ήδη υποβληθεί 395 αιτήσεις για την χορήγηση του έκτακτου βοηθήματος των 586 ευρώ ενώ το συνολικό κονδύλι που έχει δεσμευτεί ανέρχεται σε 304.000 ευρώ.

Εξήγησε, ότι παράλληλα με την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος, οι αρμόδιες επιτροπές των είκοσι πέντε Δήμων που επλήγησαν καταγράφουν και αποτιμούν τις ζημιές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως είπε, τα επικαιροποιημένα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν πληγεί 1.085 ακίνητα και 422 αυτοκίνητα ενώ επισήμανε ότι οι πληγέντες έχουν προθεσμία έως και αύριο προκειμένου να καλέσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν τις ζημιές.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι το υπουργείο έχει δεσμεύσει ποσό ύψους 900.000 ευρώ για να το διαθέσει στους Δήμους προκειμένου αυτοί να αποκαταστήσουν τις πιθανές ζημιές στα δίκτυά τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.