Ειδησεογραφικό site

Ντάισελμπλουμ: To 2012 η Ολλανδία είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ

21

Ακόμα μια επιβεβαίωση πως το 2012 η ευρωζώνη βρέθηκε στα πρόθυρα της διάλυσης, ήρθε από τον υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε συνέντευξή του στο ολλανδικό δίκτυο RTL, o κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως η Ολλανδία το 2012 είχε συντάξει μυστικό πλάνο, για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο φιορίνι.

«Η ευρωζώνη βρισκόταν στο όριο της διάλυσης, κάποιες χώρες, δεν είχαν σεβαστεί κανένα κανόνα και ξαφνικά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ στο RTL.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, δείχνοντας ουσιαστικά την Ελλάδα, τόνισε πως αρκετές κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, είχαν συντάξει παρόμοια σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη, λόγω της πλήρους αδυναμίας κάποιων κρατών να αποτελούν μέρος της.

«Φυσικά τώρα βρισκόμαστε σε τελείως διαφορετική κατάσταση, κανείς πλέον δεν κάνει λόγο για διάλυση της ευρωζώνης και οι προβληματικές οικονομίες εκείνης της εποχής έχουν σημειώσει απίστευτη πρόοδο στα δημοσιονομικά τους» υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, «φωτογραφίζοντας» για ακόμη μα φορά την Ελλάδα.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.