Ειδησεογραφικό site

Ντάισελμπλουμ: Τηλεδιάσκεψη αύριο για ένταξη της Ελλάδας στον ESM – Πρέπει να υπάρξει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας

57

«Αύριο το πρωί θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουμε την επιστολή για ένταξη της Ελλάδας στον ESM. Αυτή θα είναι η αρχή της διαδικασίας» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup για την Ελλάδα.  

Θα πρέπει να υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα για λόγους αξιοπιστίας» είπε -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ έσπευσε να τονίσει πως τα «τα προβληματα στην Ελλάδα είναι βαθιά και θα μας απασχολουν για πολύ ακόμη». «Πρέπει να ακούσουμε πρώτα την ελληνική κυβέρνηση» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όσον αφορά στην ελληνική πρόταση είπε πως «ίσως να έχουμε τις ελληνικές προτάσεις σήμερα. Δεν τις είχαμε μέχρι τώρα».

Πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπουμ είχε δηλώσει: «Μετά το «όχι» του ελληνικού λαού, πρέπει να ακούσουμε την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την επίλυση της κρίσης», τονίζοντας πως αυτό που περιμένει είναι οι νέες προτάσεις να είναι «αξιόπιστες».

«Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη» είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ υπογράμμισε πως «ό,τι συμφωνήσουμε με την Ελλάδα πρέπει να είναι αξιόπιστο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για το μέλλον της ευρωζώνης».

Εν τω μεταξύ, στο EuroWorking Group παραπέμπουν την Ελλάδα οι εταίροι, καθώς η κυβέρνηση φέρεται ότι επανέφερε στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων τις προτάσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά με «κάποιες βελτιώσεις» όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στα διεθνή πρακτορεία.

Μάλιστα, όπως τονίζουν πηγές στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά η Ελλάδα θα καταθέσει αυτές τις νέες προτάσεις επισήμως αύριο και ως εκ τούτου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν θα παραμείνουν στη βελγική πρωτεύουσα… περιμένοντας τις κινήσεις της Αθήνας.


 

Τα σχόλια είναι κλειστά.