Ειδησεογραφικό site

Νοικιάζουν τα εξοχικά τους οι Έλληνες

29

Περιζήτητες είναι οι βίλες – εξοχικές κατοικίες από ξένους τουρίστες, οι οποίοι ονειρεύονται να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα «στο δικό σου σπίτι».

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα η προσφορά εξοχικών κατοικιών να αυξηθεί εφέτος, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες προτίμησαν να τα παραχωρήσουν έναντι αμοιβής, με σκοπό την ενίσχυση του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Όσο για τις τιμές, αυτές διαμορφώνονται από 2.500 – 4.500 ευρώ την εβδομάδα για τις περιζήτητες περιοχές και για σπίτια που πληρούν τις προδιαγραφές των ξένων.

Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από έρευνα που έκανε η εταιρεία E – Real Estates και συμπεριέλαβε περισσότερες από 40 περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, η «βασίλισσα» των διακοπών δεν είναι η Μύκονος, όπως όλοι νομίζουν, αλλά οι Σπέτσες.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο «καυτοί» μήνες για τη μίσθωση μίας βίλας ανά εβδομάδα. Τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες κυμαίνονται από 2.500 έως 4.500 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο το κόστος για το ίδιο σπίτι διαμορφωνόταν στις 2.000 ευρώ. Οι τιμές αρχίζουν να μειώνονται από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και πέφτουν έως 60%.

vilestimes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Τα σχόλια είναι κλειστά.