Ειδησεογραφικό site

Νεκρός από φωτιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη

41

 

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11 το πρωί, στη Βιομηχανική περιοχή Σίνδου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Μετά από επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής, ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένος, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των στοιχείων του, ενώ παρά το γεγονός ότι η φωτιά στη βιοτεχνία χρωμάτων έχει σβήσει, επί τόπου βρίσκονται 5 οχήματα με 14 άνδρες για τυχόν αναζωπύρωση.

Σε έλεγχο ρύπων προχωρά ο δήμος

Την άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε, σήμερα, λίγο μετά τις 10 το πρωί, σε αποθήκη εταιρείας χρωμάτων, στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής το δήμαρχο Μ. Φωτόπουλο, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.

«Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες, εάν τυχόν οι ρύποι αυξάνονται, μέσω του σταθμού εναέριων ρύπων Σίνδου και Διαβατών, ώστε να προστατευθεί απόλυτα η δημόσια υγεία. Επίσης, ζητήσαμε ήδη από την Περιφέρεια να γίνουν εκ νέου έλεγχοι για το κατά πόσο οι αποθήκες της ΒΙΠΕ που έχουν εύφλεκτα ή επικίνδυνα ή τοξικά υλικά τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους» δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.