Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Τα τέσσερα ψέματα του Πανούση για το «ελευθέρας» των μεταναστών

25

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών «συνελήφθη ψευδόμενος» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης με αφορμή όσα υποστήριξε ο Γιάννης Πανούσης το πρωί της Τετάρτης σχετικά με τη διαταγή η οποία έδινε «ελευθέρας» στους μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει, μάλιστα, τέσσερα ψέματα του κ. Πανούση τον οποίο κατηγορεί ότι «αντί να αναλάβει τις ευθύνες του, το μόνο που είπε είναι ότι οι μόνοι υπεύθυνοι τελικά για το έγγραφο του υπουργείου του είναι οι  δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν!».
 

Σύμφωνα με τον κ. Καραγκούνη: 

Ψέμα πρώτο: Ο κ. Πανούσης αρνήθηκε χθες την ύπαρξη του εγγράφου, κάνοντας λόγο για «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας», «μονταζιέρες», «προβοκάτσιες» και λοιπές ανοησίες. Η αλήθεια είναι ότι, λίγες ώρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο του υπουργείου ήταν πραγματικό!

Ψέμα δεύτερο: Ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για τη διαταγή του υπουργείου του και ότι την απόφαση την είδε από την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση ήταν γνωστή στον ίδιο προσωπικά, καθώς και στα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως προκύπτει από το ίδιο το έγγραφο και τις κοινοποιήσεις του.

Ψέμα τρίτο: Ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με το έγγραφο και το ανακαλεί. Λίγες ώρες μετά, τον αδειάζει η ίδια η συνάδερφός του η Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κα Χριστοδουλοπούλου, η οποία δηλώνει ότι το έγγραφο εκφράζει κυβερνητική πολιτική που είχε συναποφασιστεί μεταξύ της ιδίας και του κ. Πανούση, λίγες μέρες πριν, παραπέμποντας σε δελτίο Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο (που επισυνάπτουμε)!

Ψέμα τέταρτο: Λέει ο κ. Πανούσης ότι το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα. Η αλήθεια είναι ότι η διαταγή αυτή βασίζεται σε προγενέστερες πολιτικές αποφάσεις του υπουργείου του (1604/15/321533 που εκδόθηκε στις 18/2, 1604/15338823 που εκδόθηκε στις 21/02 και 1604/15/371049 που εκδόθηκε στις 27/02). Οφείλει ο  υπουργός να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα το περιεχόμενο και των τριών αυτών αποφάσεων και να μας πει αν τα έγγραφα αυτά ήταν σε γνώση του. 

Εκτός αυτών η Νέα Δημοκρατία καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για «το πόσες εντολές απέλασης παράνομων μεταναστών  έχει αναστείλει τις τελευταίες μέρες» αλλά και να ξεκαθαρίσει «αν τελικά θα συλλαμβάνονται ή όχι και που θα κρατούνται όσοι μετανάστες εισέρχονται από αύριο παράνομα στη χώρα μας».

Προειδοποιεί, τέλος, τον κ. Πανούση να «μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό ο κ. Πανούσης για κομματικές διώξεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., που το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν τις εντολές της πολιτικής τους ηγεσίας. Θα μας βρεί απέναντί του!».

Τα σχόλια είναι κλειστά.