Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Η σημερινή κυβέρνηση έστειλε τη λίστα με στόχο ένα νέο μνημόνιο

32

«Η κυβέρνηση υπέβαλε σε μια πιο συνοπτική μορφή το email Χαρδούβελη», αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας τη λίστα που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι η κυβέρνηση είχε στείλει το email με στόχο  την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έστειλε τη λίστα με στόχο ένα νέο μνημόνιο.

Σε μια πρώτη ανάγνωση των όσων περιλαμβάνονται στη λίστα του κ. Βαρουφάκη, λένε ότι «πρόκειται για μια σειρά από ενέργειες με πολλές ασάφειες η οποία πίσω από τις λέξεις κρύβει πολλά νέα μέτρα τα οποία ξόρκιζε μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ». Έρχεται πλέον αντιμέτωπος με όσα έλεγε προεκλογικά, τονίζουν και υπογραμμίζουν ότι επί της ουσίας πίσω από τις ασάφειες έρχεται η αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά και φάρμακα, η ιδιωτικοποίηση  της ΔΕΗ και των αεροδρομιών, κλπ.

Στη Συγγρού θεωρούν ότι είναι θετικό ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην προχωρήσει στη ρήξη με τους εταίρους, όμως όπως λένε θεωρούν ότι όλα αυτά γίνονται για μια τετράμηνη επέκταση του τρέχοντος προγράμματος και έρχεται και νέο μνημόνιο.

Παράλληλα στη ΝΔ επικαλούνται δηλώσεις σημαντικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θέτουν σειρά ενστάσεων για τη συμφωνία και λένε ότι βήμα βήμα αποκαλύπτεται η πραγματική συμφωνία και ότι πλέον μπαίνει όλο και βαθιά στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.