Ειδησεογραφικό site

Να συνεχιστούν πανελλαδικά οι έλεγχοι στα Τελωνεία, λέει ο Παπαγγελόπουλος

29

Εντολή να συνεχιστούν πανελλαδικά οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια, στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά την ευρεία σύσκεψη παραγόντων των αρμοδίων φορέων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Μάλιστα, τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος ότι πρέπει να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση απείθειας των ελεχγομένων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συνέχιση της δράσης των ελέγχων των μικτών κλιμακίων Λιμενικού, Οικονομικής Αστυνομίας, ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ,  στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς, ότι ισχύει η εντολή του πρώην υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια, στους χώρους των τελωνείων σε όλη την Επικράτεια, σημειώνοντας ότι θα επακολουθήσει νεότερη επικαιροποιημένη εντολή από τον ίδιο.

Ακόμη, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε οδηγίες και για εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση απείθειας, αντίστασης και λοιπών έκνομων ενεργειών εκ μέρους των ελεγχόμενων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο διευθυντής της οικονομικής αστυνομίας Εμμανουήλ Πλουμής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Μενέλαος Τσουπλάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Γκώνιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Δουρβετάκης, που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ο εφοριακός υπάλληλος του ΣΔΟΕ Ευστάθιος Τσίρμπας, που επίσης υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.