Ειδησεογραφικό site

Νέο μέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ: Για υποχώρηση μιλάει ο Μηλιός – Αποδομεί τη συμφωνία Βαρουφάκη

33

Νέο εσωκομματικό μέτωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Γιάννη Μηλιό να εξαπολύει ευθεία επίθεση στην συμφωνία μεταξύ Βαρουφάκη και εταίρων.

Ο κ. Μηλιός με ένα κείμενο που ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία («θεσμοί», «υφιστάμενος διακανονισμός»). Χαρακτηρίζει μάλιστα τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου ως ένα πρώτο βήμα σε ολισθηρό έδαφος.

Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος ο κ.Μηλιός στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο όμως και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.

Κάνει λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ, όπως για παράδειγμα:

  • Την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.
  • Την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
  • Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Ντάιεσεμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.