Ειδησεογραφικό site

Νέο μέτωπο: «Κάτω τα χέρια από τις μετατάξεις» φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί έξω από το υπ. Παιδείας

23

Νέο μέτωπο φαίνεται πως έχει ανοίξει στην Παιδεία έπειτα από απόφαση του υπουργείου για ανάκληση των μετατάξεων 4.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας, η απόφαση «σε μια νύχτα ανατρέπει την οικονομική, οικογενειακή, κοινωνική ζωή 4.000 ανθρώπων και μας οδηγεί στην ανεργία. Η πρόταση περί ανάκλησης της μετάταξής μας είναι κατάφωρα άδικη και μας μετατρέπει για μια ακόμη φορά σε εξιλαστήρια θύματα των αποφάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ».

Κεντρικό σύνθημα που ακούγεται από τους συγκετρωμένους έξω από το υπουργείο Παιδείας είναι το «κάτω τα χέρια από τις μετατάξεις».

Το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων του 2013 σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα σημείωνε πως: «Δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία ειλημμένη απόφαση. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα και τη συνθετότητα του ζητήματος, προχώρησε στη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, Ομοσπονδιών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στόχος είναι η διερεύνηση αξιόπιστων και αποτελεσματικών προτάσεων θεραπείας των στρεβλώσεων, στο πλαίσιο της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης. Η επιτροπή συνεχίζει τις εργασίες της προκειμένου να εισηγηθεί τις προτάσεις της στην πολιτική ηγεσία, η οποία έχει και την τελική ευθύνη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.