Ειδησεογραφικό site

Νέο κατηγορητήριο για τον Παπαγεωργόπουλο

51

Να παραπεμφθεί ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες», αναφορικά με χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν, πρότεινε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας.

Ο τελευταίος ζήτησε παράλληλα την απαλλαγή της συζύγου του πρώην δημάρχου, Ελένης Παπαγεωργοπούλου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν συνολικά ποσά 259.791 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν, από τον Αύγουστο 1999 έως τον Αύγουστο 2001, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Οπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, τόσο ενώπιον της ανακρίτριας όσο και στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, τη νόμιμη προέλευση των μετρητών που κατετίθεντο σε κοινό λογαριασμό με τον πρώην γ.γ του δήμου Μιχάλη Λεμούσια στην Τράπεζα Κύπρου.

Για τον ισχυρισμό ότι τα ποσά προέρχονταν από τις χρηματικές προσφορές των εκλεγέντων υποψηφίων, για τις ανάγκες του συνδυασμού, θεωρεί ότι είναι παντελώς αβάσιμος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.