Ειδησεογραφικό site

Νέο αθλητικό νομοσχέδιο προανήγγειλε ο Ανδριανός

40

Με αφορμή τα τελευταία θλιβερά γεγονότα, με τον θάνατο ενός φιλάθλου και την επίθεση κατά του Χ. Ζωγράφου, ο υφυπουργός Αθλητισμού κατήγγειλε την απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεσμεύτηκε για νέα μέτρα.

Κατά της κατάχρησης του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου έβαλλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός με αφορμή και τα τελευταία εξαιρετικά θλιβερά γεγονότα, το θάνατο του φιλάθλου Κώστα Κατσούλη μετά τα βίαια επεισόδια στον αγώνα Ηροδότου-Εθνικού, αλλά την επίθεση κατά του διαιτητή Χριστόφορου Ζωγράφου.

«Με όλα λοιπόν αυτά τα καταδικαστέα που συμβαίνουν στο λαοφιλέστερο σπορ, το ποδόσφαιρο, συνεχίζει την απαξίωσή του. Και εδώ δεν χωρά υποκρισία από κανένα. Όταν καλείς την Πολιτεία να παρέμβει απαιτείται να το εννοείς πραγματικά, χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα, χωρίς προφάσεις εν αμαρτίαις, τύπου αυτοδιοίκητου. Γιατί το αυτοδιοίκητο αφορά απολύτως συγκεκριμένα πράγματα. Δεν μπορεί να ξεχειλώνει κατά το δοκούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριανός, μιλώντας στο συνέδριο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

«Αυτά που συμβαίνουν, η βία, οι εκβιασμοί, οι δολοφονικές επιθέσεις, δεν είναι αθλητισμός. Είναι μια νοσηρή κατάσταση που εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αθλητισμό…Γιατί ο αθλητισμός εμπεριέχει αξίες και ιδανικά είπε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται η ενεργή συνεργασία όλων, των διοικήσεων των ομάδων και των Ομοσπονδιών, των φιλάθλων, καθώς και του οπαδικού Τύπου που πάρα πολύ συχνά, προκειμένου να βγει το πρωτοσέλιδο, ρίχνει “λάδι στη φωτιά”».

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει προς διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Είπε ότι μεταξυ άλλων ότι το νομοσχέδιο θα εξετάζει – σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης – την ενίσχυση της αθλητικής δικαιοσύνης, ώστε οι δικαστικοί λειτουργοί της να μην επιφορτίζονται και με άλλες υποθέσεις μη αθλητικές, για να είναι απερίσπαστοι στην εκτέλεση του καθήκοντος»

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους. Ο νέος αθλητικός νόμος θα συμβάλει σ’ αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο υφυπουργός διευκρινίζοντας ότι ήδη υπάρχει ευρεία συναίνεση τόσο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όσο και μέσα στην κοινωνία, τουλάχιστον ως προς τη βούληση για δράση.

Αναφερόμενος στην οπαδική βία, ο κ. Ανδριανός είπε ότι «είναι ένα χρόνιο πρόβλημα εξαιρετικά πολύπλοκο και πολυδιάστατο, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με βαθιές ρίζες και πολλές απολήξεις. Όταν έχουμε περιστατικά άγριας, τυφλής βίας σε αγώνες Γ’ εθνικής ποδοσφαίρου, σε αγώνες γυναικείου βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο παίδων, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε απλώς για οπαδική βία. Μιλάμε για γενικότερη, ευρύτερη βία που εκδηλώνεται σε αθλητικούς χώρους και διοργανώσεις. Βεβαίως, η περιπλοκότητα του ζητήματος, δεν πρέπει και δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι αδράνειας. Ίσα-ίσα που υπογραμμίζει την ανάγκη για συνένωση δυνάμεων. Χρειάζεται η ενεργή συνεργασία όλων, των διοικήσεων των ομάδων και των Ομοσπονδιών, των φιλάθλων, καθώς και του οπαδικού Τύπου που πάρα πολύ συχνά, προκειμένου να βγει το πρωτοσέλιδο, ρίχνει “λάδι στη φωτιά”».

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.