Ειδησεογραφικό site

Νέες φρικτές αποκαλύψεις για τη δράση των τζιχαντιστών – Εκτέλεσαν 26 άμαχους

31

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν σήμερα 26 άμαχους, περιλαμβανομένων δέκα διά αποκεφαλισμού, στα χωριά που βρίσκονται στις παρυφές της αρχαίας πόλης Παλμύρα, στην ανατολική Συρία, γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 26 άμαχους, 10 εκ των οποίων δι΄ αποκεφαλισμού, με την κατηγορία τη συνεργασίας με το καθεστώς» σε χωριά από όπου έχει αποσυρθεί ο στρατός, σε κοντινή απόσταση από την Παλμύρα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διευθυντής της εφορίας αρχαιοτήτων της Συρίας απηύθυνε σήμερα μία επείγουσα έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να κινητοποιηθεί προτού οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτος, που έχουν φθάσει στα περίχωρα της Παλμύρας, καταστρέψουν την αρχαία πόλη που βρίσκεται στην ανατολική Συρία.

«Πρέπει η διεθνής κοινότητα να κινητοποιηθεί πριν και όχι μετά την καταστροφή (των αρχαιοτήτων) όπως συνέβαινε έως σήμερα. Εάν το Ισλαμικό Κράτος εισέλθει στην Παλμύρα, αυτό θα ισοδυναμεί με την καταστροφή της, μια παγκόσμια καταστροφή καθώς μπορείτε να κρύβετε τα αντικείμενα όμως πώς θέλετε να προστατεύσουμε την αρχαία αρχιτεκτονική;» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ και προειδοποίησε: «Θα καταστρέψουν όλα όσα βρίσκονται εκεί»

Τα σχόλια είναι κλειστά.