Ειδησεογραφικό site

«Πυρά» Ζωής – Αρχιτέκτονες της νεο-διαπλοκής Τσίπρας, Καμμένος και Παππάς-Οι ΑΝΕΛ λένε ψέματα για τον νονό της

75

 

Μύδρους κατά των Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά και Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας τους ότι αντί να πατάξουν την διαφθορά, δημιούργησαν νεοδιαπλοκή και τροφοδότησαν μιντιακά κυκλώματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμβόλαια «πολιτικού θανάτου» αντιπάλων τους.

Ως απόπειρα «πολιτικής της δολοφονίας» χαρακτήρισε και τις επιθέσεις του κ. Καμμένου ο οποίος νωρίτερα την κατηγόρησε ότι «έθαψε» στα συρτάρια του κοινοβουλίου συγκεκριμένη δικογραφία που αφορά εξοπλιστικά προγράμματα.

«Η παραιτηθείσα κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που είχε για μίζες εξοπλιστικών… Δεν συγκρούστηκε με την διαπλοκή. Αντίθετα, δημιούργησε μια νεοδιαπλοκή με  εκείνους που επέλεξε να έχει ως συνομιλητές» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου για να προσθέσει ότι οι επιθέσεις που δέχεται η ίδια προέρχονται από «το site periodista του κ. Μπεκιάρη που συνδέεται με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά καθώς του είχαν αναθέσει την προεκλογική εκστρατεία στις ευρωεκλογές. Από το συγκρότημα του κ. Κουρή αλλά και από το Olympia.gr που συνδέεται με τον κ. Καμμένο αλλά και με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο».

Υποστήριξε ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί και υφίσταται και κατά την προεκλογική περίοδο σημειώνοντας ότι «επιχειρούν να αποδομήσουν όσους παρέμειναν συνεπείς στις ιδέες τους, σε όσα είπαν στον λαό και δεν ψήφισαν μνημόνια. Βλέπουμε το ένα χέρι να νίβει το άλλο χωρίς όμως να ξεχωρίζει το αριστερό από το δεξί».

Παράλληλα, κάλεσε τους κ.κ. Τσίπρα, Παππά και Καμμένο να μην «συνεχίσουν την ελεεινή επιχείρηση σπίλωσής». Αναφερόμενη δε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και τέως υπουργό Εθνικής Αμυνας υπενθύμισε την υπόθεση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό τεσσάρων παλαιών αεροσκαφών, ενώ κάλεσε και τον κ. Παππά να απαντήσει «γιατί δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου»;

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου υπενθυμίζοντας ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η ίδια ανήγγειλε δημόσια στην Ολομέλεια της Βουλής την κατάθεση της συγκεκριμένης δικογραφίας και τα ονόματα των εμπλεκομένων προκαλώντας τότε μια από τις σφοδρότερες συγκρούσεις της με την αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε τον κ. Καμμένο να ανατρέξει στα πρακτικά της συνεδρίασης αλλά και στα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου.

«Η απόπειρα να μου προσάψουν διαφθορά κατατείνει στο να απαξιωθεί η πολιτική μου πορεία και συνέπεια, αλλά έχω το δυσμενές προνόμιο και την τιμή να έχω πει και να έχω κάνει ακριβώς τα ίδια, με απόλυτη συνέπεια» τόνισε.

«Ουδέν ψευδέστερο και τερατωδέστερο» τόνισε για το ζήτημα, προσθέτοντας: «Εχω υπάρξει η μόνη βουλευτής που ανέδειξε το ζήτημα μη διερεύνησης των δικογραφιών που διαβιβάζονται στη Βουλή και είμαι η μόνη πρόεδρος που έκανε κάτι γι’ αυτό».

Στην συνέχεια της ομιλίας της κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε με ημερομηνίες τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχει κάνει για τα ζητήματα που την κατηγορούν ότι απέκρυψε. Επισήμανε μάλιστα ότι την επίμαχη δικογραφία ο κ. Καμμένος την είχε αναζητήσει και την είχε λάβει από τις υπηρεσίες της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο και τον κάλεσε αντί «λάσπης» να απαντήσει «τι έκανε ο ίδιος για τα στοιχεία που έχει η δικογραφία; Γιατί δεν αναζήτησε υπογραφές βουλευτών για να ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής;».

Κλείνοντας, η κυρία Κωνσταντοπούλου επανήλθε σε όσους θεωρεί υπευθύνους για την επίθεση εναντίον της, κατονομάζοντας και πάλι ειδικά τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, λέγοντας: Θα τους έλεγα, ειδικά στον πρώην υπουργό Επικρατείας κύριο Παππά, «να σταματήσουν την ελεεινή προσπάθεια απόπειρας αποδόμησής μου και σπίλωσής μου, έχω υπάρξει πάντοτε διαφανής και ειλικρινής».

«Μπορούν να ψάξουν και στα ληξιαρχεία της Αιδηψού και της Αθήνας να βρουν τους παππούδες μου, αλλά δεν θα βρουν σκελετούς διαφθοράς στη δική μου ντουλάπα, γιατί πάντοτε ήμουν συνεπής σε αυτά που έλεγα και έκανα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ποτέ δεν χαρίστηκα σε κανέναν, το γνωρίζει ο κύριος Καμμένος, όταν στην περίπτωση της ασυλίας του είχα διαφοροποιηθεί από την κοινοβουλευτική μου ομάδα» σημείωσε.

Λένε ψέμματα οι ΑΝΕΛ

Μία σημαντική προσωπικότητα της Αριστεράς, ο δικηγόρος Χριστόφορος Αργυρόπουλος είναι ο νονός της Ζωής Κωνσταντοπούλου και όχι ο Αντώνης Κάντας, όπως διέδωσαν οι ΑΝΕΛ.

Μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και την πρώην πρόεδρο της Βουλής, οι ΑΝΕΛ άφησαν αρχικά με επίσημη δήλωση της εκπροσώπου τους υπονοούμενα για τον άνθρωπο που είχε βαφτίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στη συνέχεια με διαρροές υποστήριζαν πως πρόκειται για τον κατηγορούμενο στην υπόθεση των εξοπλιστικών Αντώνη Κάντα.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει όμως, αφού την Ζωή Κωνσταντοπούλου την έχει βαφτίσει ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος. Δικηγόρος και σημαντική προσωπικότητα της Αριστεράς. Είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του Χρήστου Λαμπράκη, ενώ είχε υπερασπιστεί πολλούς αντιστασιακούς που είχαν διωχθεί από τη χούντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.