Ειδησεογραφικό site

Νέες αιχμές από το ΠΑΣΟΚ κατά του Κυρ. Μητσοτάκη

30

Νέες αιχμές κατά του Κυρ. Μητσοτάκη αφήνει το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με αφορμή την απόσυρση διάταξης από τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τα «ανοιχτά δεδομένα» του Δημοσίου.

Με ανακοίνωσή του συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ «εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη διάταξη που είχε κατατεθεί στη Βουλή και με την οποία εξαιρούνταν διοικητικές πράξεις από την υποχρεωτική δημοσίευσή τους στη ‘Διαύγεια’».

Η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει μάλιστα ότι «ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών» ενώ δηλώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα ‘Διαύγεια’».

Σημειώνει τέλος πως το Κίνημα «πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη ‘Διαύγεια’ και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο».

Νωρίτερα σήμερα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε την απόσυρση της διάταξης, η οποία όπως είπε, «με τη διατύπωσή της έθετε εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια”».

Τα σχόλια είναι κλειστά.