Ειδησεογραφικό site

Νέα δημοσκόπηση: Η ΝΔ κλείνει κι άλλο την ψαλίδα

27

Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν εκλογές κι επιμένουν στην επιλογή του Σταύρου Δήμα ως κατάλληλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποκαλύπτει η ΒΕΡΓΙΝΑ TV στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την πρώτη ψηφοφορία.

Δύο μόλις μέρες  μετά την πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ, η Βεργίνα TV καταγράφει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε μια ακόμη  πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Interview.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» οι πολίτες επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή σε ποσοστό 59% κι επιμένουν να θεωρούν το Σταύρο Δήμα κατάλληλο για την προεδρία σε ποσοστό 70%.

Ανάμεσα στα συμπεράσματα της έρευνας είναι η αναγνώριση του Αντώνη Σαμαρά ως του πιο κατάλληλου (41%) να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας το μέλλον της οικονομίας, ενώ ο κ. Τσίπρας για το ίδιο ερώτημα  συγκεντρώνει 24%. Ο Αντώνης  Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27 % των προτιμήσεων.

Κλείνει κι άλλο η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Δύο μόλις ημέρες μετά την πρώτη ψηφοφορία των προεδρικών η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μειώνεται στο 2,5%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές , έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 27,5%

ΝΔ 25%

ΚΚΕ 5.2%

ΠΑΣΟΚ 5.1 %

Χ.Α 4.5%

ΠΟΤΑΜΙ 4.5%

ΑΝ.ΕΛ 1.8%

ΔΗΜΑΡ 0,9%

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.