Ειδησεογραφικό site

Νέα δημοσκόπηση δείχνει μικρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 3,6%

24

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,6% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 28,5% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 24,9%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι 5,8%. Ακολουθούν  η Χρυσή Αυγή με 5,7%,το ΚΚΕ με 5,3% το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,3%.

Το ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,9%, η ΔΗΜΑΡ 1,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 6,9%. Άκυρο/Λευκό 3,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,6% των ερωτηθέντων.

Το 56,9% των ερωτηθέντων πάντως θέλει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ το 38,7% βλέπει λύση μέσω εκλογών.

Κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη Νέα Δημοκρατία επιθυμεί το 38,8%, ενώ το 23,9% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως το 18,4% θεωρεί ότι η λύση είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ μόλις το 9,9% βλέπει σαν λύση μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εξάλλου, το 67% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορέσει να εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική, ενώ το 27% πιστεύει το αντίθετο.

«Ανησυχία για τα χειρότερα» προκαλεί στο 57,8% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το 33,3% να πιστεύει ότι αν κυβερνήσει θα «υπάρξει ελπίδα για κάτι καλύτερο».

Στην ερώτηση «με τις απόψεις ποιου αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο» το 28,4% δηλώνει ότι συμπλέει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ με τον Αλέξη Τσίπρα συντάσσεται το 25,5%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.