Ειδησεογραφικό site

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ΕΡΤ στο Πρωτοδικείο Αθηνών

44

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε σήμερα νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. που έχει διοριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου (2.2.2015)  με προσωρινό πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον  νομικό και πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ Ιωάννη Καρακώστα.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την κατέθεσε όλο το προσωρινό Δ.Σ. της ΕΡΤ που έχει οριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου και από τον δικηγόρο Γιώργο Κόκκα, ο οποίος ήταν νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ και απολύθηκε.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων υπογραμμίζεται  ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα για μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής μεταβολής της κατάστασης της ΕΡΤ, αλλά  και να παραμείνει η κατάσταση όπως ήταν πριν την 11η Ιουνίου 2013, που έπεσε το «μαύρο» στις κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, κ.λπ.

Ακόμη ζητείται  να χορηγηθούν καταστάσεις των απασχολουμένων, των δαπανών, κ.λπ. της κρατικής ραδιοτηλεόρασης  και να παραχωρηθούν γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ για την διεκπεραίωση του έργου της  προσωρινή διοίκησης που έχει οριστεί από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.