Ειδησεογραφικό site

Νάσος Αλευράς: Tο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο υπεύθυνη πολιτική δύναμη

44

«Είμαι υποψήφιος εκ νέου με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών. Eίμαι στο ΠΑΣΟΚ γιατί με όλες τις ευθύνες στάθηκε στην κρίση ως η πιο υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Με πολλά λάθη και αδυναμίες, αλλά η πιο ειλικρινής πολιτική δύναμη», με αυτόν τον τρόπο  – ανάμεσα στα άλλα – ο Νάσος Αλευράς εξηγεί γιατί αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ξανά για μια βουλευτική έδρα.

Ο κ. Αλευράς εξηγεί, επίσης, το λόγο που αντιστάθηκε στις «μεταγραφές» και παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ για να δώσει την εκλογική μάχη: «Διαφώνησα με τη λογική του “εγώ τα έλεγα” . Με τις μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα ανάλογα με τη συγκυρία. Με τα μπες βγες, τις γενικολογίες που κρύβουν το πρόβλημα και τις πολιτικές που φιλοτεχνούν προσωπικότητες. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχουν πολίτες που κατανοούν ότι πολιτικοί που λένε δυσάρεστα πράγματα με προσωπικό κόστος είναι προτιμότεροι από πολιτικούς που λένε όσα θέλουν να ακούσουν».

Και καταλήγει ο κ. Αλευράς:
«Για να τιμήσω λοιπόν όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου στις καλές εποχές. Για να τιμήσω όσους ακόμη πιστεύουν στις μεγάλες δυνατότητες της χώρας μας και των ανθρώπων της.
Γιατί έστω και έτσι η μελαγχολία μπορεί να είναι πιο δημιουργική από τις κατασκευασμένες ψευδαισθήσεις».

Ποιος είναι ο Νάσος Αλευράς

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας από το 1994 έως το 2012.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν μέλος σε πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Θεσμών και Διαφάνειας κ.ά.
Μεταξύ άλλων διετέλεσε :

Συντονιστής της άτυπης διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (trafficking).

Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.).

Ως εκπρόσωπος του ελληνικού Κοινοβουλίου έχει πάρει μέρος σε δεκάδες συνέδρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συναντήσεις βουλευτών των χωρών του EUROGROUP και συναντήσεις για θέματα οικονομίας, δημόσιας διοίκησης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, trafficking κλπ.) και σε άλλους οργανισμούς (ΟΗΕ, ΟΟΣΑ κλπ.).

Επίσης στο παρελθόν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τα σχόλια είναι κλειστά.