Ειδησεογραφικό site

Μ. Ξαφά στο Bloomberg: Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ατζέντα του ή θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ

32

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένο, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και αυξημένες κρατικές δαπάνες, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί, τόνισε μιλώντας στο Bloomberg η Μιράντα Ξαφά. Όπως δήλωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αν κι έχει μετακινηθεί προς το κέντρο σε σύγκριση με το 2012, διαθέτει ακόμα ορισμένα στοιχεία στην ατζέντα του που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι μπορούν να βρουν χρηματοδότηση.

Αυτό αφήνει το κόμμα της αντιπολίτευσης με δύο λύσεις. Είτε θα αναγκαστεί να αλλάξει την ατζέντα του είτε να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί για τις εκλογές του Μαρτίου τόνισε ότι πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα πάνε οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα και την προληπτική γραμμή στήριξης μετά το μνημόνιο, η κ. Ξαφά ανέφερε ότι μάλλον θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο όχι μόνο για την προληπτική γραμμή στήριξης αλλά και για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Όπως εξήγησε, απομένει μόλις μια εβδομάδα για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματευσεις και να εγκρίνουν τα εθνικά κοινοβούλια μια ενδεχόμενη παράταση του ελληνικού προγράμματος, η οποία σύμφωνα με την ίδια πρέπει να είναι 2-3 μηνών ώστε να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στην Ελλάδα να ολοκληρώσει τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν με την τρόικα για το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και να της δώσει χρόνο να ζητήσει την προληπτική γραμμή στήριξης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.