Ειδησεογραφικό site

Μώραλης: Θα στηρίξουμε τον εμπορικό και βιομηχανικό κόσμο του Πειραιά

58

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο του Πειραιά, συνάντηση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδη και των μελών του Προεδρείου του ΕΒΕΠ, που απαρτίζεται επίσης από τους Δ. Μαθιό, Α΄ αντιπρόεδρο, Ν. Μαυρίκο Β΄ αντιπρόεδρο, Δ. Μαρκομιχάλη, γ.γ. και Ν. Μανεσιώτη, Οικ. Επόπτη, με το νέο δήμαρχο Πειραιά, Γ. Μώραλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά . Β. Ταταρόπουλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Εμπορικό και Βιομηχανικό κόσμο του Πειραιά, την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και την δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα:
· Οι προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (λειτουργία Χ.Ε.Π., υλοποίηση προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή, δημιουργία ναυτιλιακού cluster κ.α.).
· Η δημιουργία Γ.Ε.Π. στο χώρο του Επιμελητηρίου, που θα φιλοξενείται αδαπάνως στο πλαίσιο της λειτουργίας του, ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.
· Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των πειραϊκών επιχειρήσεων, λόγω έργων σε Μετρό και Τραμ.
· Η πρόταση του Ε.Β.Ε.Π. για τη μετεξέλιξη των Επιμελητηριακού Θεσμού, στο δίπτυχο «βιώσιμες επιχειρήσεις-υγιή Επιμελητήρια».
· Οι ενέργειες του Ε.Β.Ε.Π. εν όψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015.
Ο δήμαρχος ΠειραιάΓιάννης Μώραλης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα την πρόθεση του Προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π. για συνεργασία με τον Δήμο προς όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών. Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά αντιλαμβανόμαστε πλήρως την σημασία που έχει για την πόλη μας και τους δημότες η υποστήριξη του εμπορικού και Βιομηχανικού κόσμου. Για το λόγο αυτό, καθόλη τη διάρκεια της θητείας μας θα είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το δύσκολο έργο για την ανάπτυξη του Πειραιά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
O πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Το Ε.Β.Ε.Π. θεσμικά και ουσιαστικά θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δημάρχου για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της πόλης μας. Η συνεργασία μας θα είναι συνεχής και αποτελεσματική».

Τα σχόλια είναι κλειστά.