Ειδησεογραφικό site

Μύρισε «μπαρούτι» η ατμόσφαιρα: Το Μαξίμου καταγγέλλει τον Λαφαζάνη ότι θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Αριστεράς

33

Στη γραμμή «σκοτώσαν οι δικοί μας το γελαστό παιδί» που πρώτος υιοθέτησε δημοσίως ο Στέλιος Παππάς, ιστορικό στέλεχος του Συνασπισμού και πατέρας του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με τον πιο ανοιχτό και ξεκάθαρο τρόπο, το βράδυ της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε ανοιχτά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Iskra και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας ότι έχουν λάβει την απόφαση να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Για να εξαπολύσει την σφοδρή επίθεση στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το πρωθυπουργικό επιτελείο αξιοποίησε πρωινή συνέντευξη του πρώην υπουργού και ηγέτη της Αριστερής Πλατφόρμας όπου ο κ. Λαφαζάνης προανήγγειλε ότι σε ενδεχόμενη ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, οι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους δανειστές και το τρίτο Μνημόνιο δεν θα στηρίξουν τον κ. Τσίπρα.

Έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Γεροβασίλη καλεί τον κ. Λαφαζάνη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις οι οποίες -όπως λέει- «θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς».

«Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η κυρία Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προδιαγράφει την γραμμή αντιπαράθεσης με την ομάδα Λαφαζάνη η οποία -όπως είναι προφανές- θα είναι η επιστροφή στη δραχμη ή η παραμονή στο ευρώ.

«Είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής» αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη στη δήλωσή της και συνεχίζει θέτοντας ένα ερώτημα προς τον κ. Λαφαζάνη: «Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι;
Αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα.
Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επιπεδο ζωής των συνταξιούχων;
Αν δεν είναι συμφωνημένη πώς θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποιά δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς;
Τέλος, γνωρίζουμε όλοι ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε και ενδιάμεσα προαπαιτούμενα μετά τις 22 Ιουλίου αλλά και δάνειο γέφυρα, που οι προσπάθειες της διαπραγματευτικής ομάδας απέτρεψαν.
Ήθελε, επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας».

«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς»καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Γεροβασίλη.

Τι είπε σήμερα ο Λαφαζάνης

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το τρίτο Μνημόνιο εξαπολύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγορώντας την για αντιδημοκρατική νοοτροπία, μεθοδεύσεις και συμμαχία με τον Σόιμπλε.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει τη στάση που θα κρατήσει η Αριστερή Πλατφόρμα το επόμενο διάστημα λέγοντας «θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

Στη συνέντευξή του στο real.gr δίνει και το στίγμα των συνεργασιών που θα επιδιώξει για να έχει το «όχι» πολιτική εκπροσώπηση λέγοντας ότι θα επιδιώξει διάλογο και συνεργασία με «ευρύτερες συλλογικότητες και προσωπικότητες του προοδευτικού, πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου» προκειμένου, όπως λέει χαρακτηριστικά «να συνεχιστεί ο μεγάλος αγώνας του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Μέχρι την τελική νίκη».

Ανεβάζοντας, μάλιστα, τους τόνους τονίζει αφενός ότι «ο Σόιμπλε έχει επιβεβαιωθεί ως άριστος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, υμνητής της μνημονιακής στροφής της και ως καλός «στρατολόγος» της στη γερμανική Βουλή για τη συλλογή ψήφων Γερμανών βουλευτών στο τρίτο μνημόνιο» και αφετέρου η κυβέρνηση «απεδείχθη ότι έχει πολύ χαλαρά αντανακλαστικά απέναντι στις σκληρές συνταγές Σόιμπλε, οι οποίες, σχεδόν, στο σύνολο τους ενσωματώθηκαν στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο η Αθήνα έκανε δεκτό».

Επιμένει δε στην άποψη ότι η καταφυγή στο εθνικό νόμισμα, η διακοπή αποπληρωμής και η διαγραφή χρέους θα επιτρέψουν την ανάκτηση της ρευστότητας στην οικονομία και την κατάργηση του Μνημονίου.

Όσον αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης κάνει λόγο για «μπλόφες», τρικ, τεχνάσματα και μεθοδεύσεις ενώ για τυχόν προσφυγή σε πρόωρες εκλογές σχολίαζει ότι «υποδηλώνουν αντιδημοκρατική νοοτροπία και δεν μπορούν να ξεγελάσουν το λαό ούτε να διασώσουν καμία κυβέρνηση που εφαρμόζει σκληρές μνημονιακές πολιτικές».

Τα σχόλια είναι κλειστά.