Ειδησεογραφικό site

Μύκονος Μπιενάλε: Μήνυμα αισιοδοξίας στο νησί των ανέμων!

23

Η Μύκονος Μπιενάλε πραγματοποιείται και φέτος στο μαγικό νησί του ανέμου, για δεύτερη φορά μετά το καλοκαίρι του 2013, από τις 2 έως τις 6 Ιουλίου και στις 27 και 28 Αυγούστου.

Τις μέρες αυτές, η Μύκονος θα φιλοξενήσει το όραμα της καλλιτέχνιδος Λυδίας Βενιέρη, που σκοπό έχει να δημιουργήσει, σε πείσμα των καιρών, ένα κλίμα αισιοδοξίας ενάντια στο ψυχολογικό αδιέξοδο που δημιουργεί η κρίση αλλά και στην αρνητική εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό. Προσκαλεί, λοιπόν, πάνω από 200 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν μαζί με τους επισκέπτες της Μπιενάλε, αυτή τη διεθνή καλλιτεχνική εορτή που φέρνει στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση χρησιμοποιώντας κάθε μορφή σύγχρονης τέχνης και δημιουργίας: θέατρο, εικαστικά, περφόρμανς, μουσική, ποίηση.

H φετινή Μπιενάλε συγκεντρώνει πλήθος δημιουργών που λαμβάνουν μέρος σε μια σειρά από πρωτότυπα δρώμενα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Dramatic Nights” με τη συμμετοχή άνω των 80 δημιουργών, βίντεο αρτ προβολές ως Βίντεο Γκράφιτι στους λευκούς τοίχους της Χώρας, Κυνήγι Θησαυρού στη Δήλο, Φεστιβάλ Αεροδυναμικής με πέταγμα χαρταετών/εικαστικών έργων υπό την καθοδήγηση καθηγητών αεροδυναμικής του κορυφαίου πανεπιστημίου Otis της Καλιφόρνιας και διάσημων kite artists, πάτημα σταφυλιών (Τρύγο) από χορευτές που θα δημιουργήσουν το πρώτο κρασί της Μπιενάλε και βέβαια εκθέσεις από έργα των καλλιτεχνών στα μουσεία του νησιού καθώς και σε άλλους χώρους.

Τα εικαστικά έργα θα παραμείνουν στα μουσεία του νησιού μέχρι το τέλος Αυγούστου, ενώ τα ευρήματα από το Κυνήγι του Θησαυρού, 40 μικρά μαύρα κουτιά που εσωκλείουν τα προτεινόμενα «Αντίδοτα», έργα τόσο από γνωστούς όσο και από δυναμικά ανερχόμενους καλλιτέχνες (όπως οι Jim Shaw, Marnie Weber, Dan Walsh) θα παραμείνουν ανοικτά στο κοινό μέχρι το τέλος Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Οι δράσεις της Μπιενάλε θα φιλοξενηθούν, με την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου, σε παραδοσιακούς χώρους και μουσεία, από το αμφιθέατρο Λάκκας, το σπίτι του πειρατή Μερμελέχα  (λαογραφικό μουσείο), τους Μύλους και το δημοτικό σχολείο, μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και τις παραλίες της Μυκόνου.

Η Μπιενάλε θα τιμήσει, ακόμη, με την απονομή ειδικών βραβείων, Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και δημιουργούς που αγαπούν και τιμούν με το έργο τους την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.


Τα σχόλια είναι κλειστά.