Ειδησεογραφικό site

Μωραΐτης: Ζητά τώρα συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

50

Σύγκληση συνεδρίου και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος, Θάνος Μωραΐτης μέσω του Ant1 δηλώνοντας συγκεκριμένα: «Πρέπει να γίνει ακόμα και τώρα, αυτή τη στιγμή, ώρες να είχαμε μπροστά μας εγώ θα πρότεινα και προτείνω να σώσουμε την παράταξη με συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας, αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Δεν μπορεί ένα κόμμα που έχει μία μεγάλη ιστορία και το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα κόμμα προσωπικών -αν θέλετε- επιδιώξεων και στρατηγικών σε ένα κόμμα στελεχών και παραγόντων να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Εγώ λοιπόν που δεν θέλω έτσι το κόμμα μου, δεν πιστεύω ότι αυτό πρέπει να είναι το κόμμα μου, μέχρι και την τελευταία ώρα θα δίνω αυτή τη μάχη», πρόσθεσε.

Παράλληλα άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση της συγκυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. «Η απόφαση αυτή δεν προετοιμάστηκε καθόλου και γι’ αυτό βλέπουμε τις τρεις τελευταίες μέρες να καταρρέουν τα πάντα», είπε ο κ. Μωραΐτης. Όπως είπε, θα μπορούσε προηγουμένως η κυβέρνηση «να εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα ώστε αν έβλεπε το αδιέξοδο να πήγαινε κατευθείαν σε εκλογές».

«Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη. Εάν δεν πρυτανεύσει η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα» προειδοποίησε, για να προσθέσει ότι η χώρα μας είναι η μοναδική όπου «ο Πρωθυπουργός δεν μιλάει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη πως τους τελευταίους μήνες ο λόγος της κυβέρνησης «συριζοποιήθηκε», ενώ έκανε λόγο για «τυχοδιωκτικά μυαλά» που «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως ότι θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ερωτηθείς για την χθεσινή παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού είπε ότι «λέει τα πράγματα με το όνομά τους». Υπογράμμισε πάντως ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει «πάνω από όλα» είναι η παράταξή του για να συμπληρώσει ότι δεν θέλει να χωρίσουν οι δρόμοι του με τα άλλα στελέχη του Κινήματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.