Ειδησεογραφικό site

Μπουτάρης: Οικουμενική κυβέρνηση, όχι στις πρόωρες εκλογές

38

Οικουμενική κυβέρνηση και όχι πρόωρες εκλογές προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συστήνοντας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι Αντ. Σαμαράς, Αλ. Τσίπρας και Ευ. Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης λέει ότι «η πόλωση δεν οδηγεί πουθενά. Αναγκαστικά, οδηγεί σε κυβερνήσεις συναίνεσης ή σε επανειλημμένες εκλογές. Αυτό είναι συνταγή αποτυχίας. Και σας λέω: βγήκε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια τυχαία κυβέρνηση. Το πρώτο που θα έκανα, αν ήμουν Τσίπρας, θα ήταν πάλι εκλογές, για να επιδιώξω αυτοδυναμία. Άλλη δουλειά δεν είχαμε, εκλογές θα κάνουμε;».

Σχολιάζοντας την έμμεση παραίνεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, για παραίτηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Μπουτάρης τάσσεται κάτα των πρόωρων εκλογών.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι να έχει πολιτική σταθερότητα. Είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες που αφορούν το χρέος, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, τα πάντα. Εάν δεν έχουμε πολιτική σταθερότητα, δεν μας εμπιστεύεται κανείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως «η αξιολόγηση είναι βλακώδης, αλλά ως νόμος πρέπει να εφαρμοστεί…».

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη της κ. Δούρου ότι η αξιολόγηση είναι φερετζές για απολύσεις, διότι υπάρχει ο νόμος. Βγήκε νόμος που λέει ότι αυτοί δεν θα απολυθούν. Εάν απολυθούν, με όποιο τερτίπι βρεθεί, αυτό θα είναι εξευτελισμός του κράτους, ότι δεν λέει την αλήθεια. Η δική μου άποψη είναι ότι ο νόμος, όποιος νόμος και να είναι, καλώς ή κακώς πρέπει να εφαρμόζεται. Η ιστορία της αξιολόγησης, ο επανέλεγχος των παράνομων προσλήψεων κ.λπ. έχουν, όμως, δημιουργήσει εδώ και πάνω από έξι μήνες μια εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα, μια πολεμική κατάσταση. Ο κόσμος είναι στα κάγκελα. Όταν δεν έχει ασφάλεια για το τι θα γίνει αύριο στη δουλειά του, στο μεροκάματό του, όταν υπάρχουν 1 εκατ. άνεργοι, αντιλαμβάνεστε ότι δεν τιθασεύεται αυτή η αντίδραση. Έχουν διαλυθεί οι δήμοι» εξηγεί ο ίδιος.

Σε ερώτηση για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλβανία, ο κ. Μπουτάρης σημειώνει ότι από την αρχή της πρώτης του θητείας είχε ξεκινήσει αυτή την «επίθεση φιλίας» σε όλες τις γειτονικές χώρες, στο πλαίσιο της «διπλωματίας των πόλεων».

Προσθέτει δε ότι «καλλιεργήσαμε ιδιαίτερα τις σχέσεις με την Αλβανία, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε αναδείξει το καλό που έκαναν οι Αλβανοί μετανάστες και βλέπουμε μόνο τα κακά. Στον τομέα της οικονομίας, για παράδειγμα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.