Ειδησεογραφικό site

Μπλόκο της ΕΕ στις 100 δόσεις και το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

123

«Εντολή» στην ελληνική κυβέρνηση να «παγώσει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση φέρεται να έδωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο, όπως τουλάχιστον αναφέρει το βρετανικό δίκτυο Channel 4.

Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο κ. Κοστέλο απαίτησε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είναι για παράδειγμα η παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή τροφίμων σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Όπως αναφέρει ο Μέισον, ο Κοστέλο με επιστολή του «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς το θεωρεί «ασυνεπές» ως προς τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, αφού προωθείται «μονομερώς» και «με έναν πρόχειρο τρόπο».

Ο Κοστέλο, σύμφωνα πάντα με τον Πολ Μέισον, υποστηρίζει πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν διαβουλεύσεις, μεταξύ άλλων και για τη συνέπεια ως προς τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συμπαγές και πλήρες πακέτο» σημειώνει.

Παράλληλα, ο κ. Κοστέλο θέτει «βέτο» και για το νομοσχέδιο που αφορά φορολογικά θέματα, ήτοι στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Την είδηση-«βόμβα» μεταδίδει και το πρακτορείο Bloomberg.

Τα δύο εν λόγω νομοσχέδια θεωρούνται από τους «θεσμούς» ως μονομερής ενέργεια.

Αναλυτικά, η επιστολή Κοστέλο στην Αθήνα, όπως τη δημοσιοποίησε ο Πολ Μέισον:

«Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες βράδυ, αναφέρατε πως σκοπεύετε να περάσετε από τη Βουλή αύριο, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη για τις δόσεις προς το δημόσιο, αναμένεται να έρθουν σύντομα στο κοινοβούλιο.

Θα συνιστούσαμε έντονα να λάβετε την κατάλληλη επίβλεψη πρώτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάφειας με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και ενιαίο πακέτο.

Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.