Ειδησεογραφικό site

Μπαμπινιώτης για Φορτσάκη: Προκλητικές οι λύσεις που προτείνει

43

Ενστάσεις για τον τρόπο που ο πρύτανης του ΕΚΠΑ χειρίζεται τα φοιτητικά και πανεπιστημιακά θέματα εξέφρασε ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ιδρύματος Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί κάποια ζητήματα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης εξέφρασε την Τρίτη, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ιδρύματος Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι σωστές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται σε σωστό χρόνο».

Ο Γ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι ο Θ. Φορτσάκης «παλεύει για το πανεπιστήμιο και θέλει να το προφυλάξει», αλλά προσέθεσε που οι κινήσεις του απαιτούν προσοχή.

«Ακόμη και όταν πας να κάνεις κάτι σωστό, πρέπει να σκέφτεσαι πάντα το χρόνο και τον τρόπο παρουσίασης και όλα αυτά τα πράγματα» είπε ο Γ. Μπαμπινιώτης και προσέθεσε: «Σε μια οξυμένη κατάσταση, δεν μπορείς να προτείνεις πολύ προκλητικές λύσεις. Για να φτάσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα. Ο καθηγητής Φορτσάκης, ο πρύτανης, παλεύει για το πανεπιστήμιο, έχει μια τόλμη και παίρνει αποφάσεις και αυτός και το συμβούλιο. Όμως, η πράξη έχει αποδείξει ότι όταν μιλάς με νέα παιδιά, θέλει μια προσέγγιση περισσότερο προσεκτική και διαλεκτική. Όταν εξαντληθεί αυτή η δυνατότητα, τότε περνάς στις άλλες. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος αγαπάει το πανεπιστήμιο και θέλει να το προφυλάξει, αλλά θέλει μία προσοχή. Οι νέοι άνθρωποι δεν αντιδρούν με τη λογική και έναν τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι ώριμοι. Θέλουν αντι-προσέγγιση. Εγώ έχω καθίσει και έχω μιλήσει με αναρχικούς, με ιδιαίτερες περιπτώσεις και άλλους τους έχω πείσει και άλλοι μου έχουν δείξει ότι δεν σκεπτόμουν σωστά σε κάποια πράγματα, αλλά πάντα έβγαινε μια εμπιστοσύνη που απέτρεπε πράγματα και αυτό για τα πανεπιστήμια είναι εκ των ων ουκ άνευ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.