Ειδησεογραφικό site

Μπαλτάκος: Θα είναι έκπληξη αν βρεθούν οι «180» για τον Πρόεδρο

37

Ως έκπληξη χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν ναι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος που ετοιμάζεται εντός των επόμενων ημερών να ανακοινώσει την 12μελή διοικούσα επιτροπή της πολιτικής κίνησης «Ρίζες» που σύντομα θα λάβει τη μορφή κόμματος.

Ο κ. Μπαλτάκος προαναγγέλλει στρατηγική ήττα της ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με παράλληλη στρατηγική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αποδομεί πλήρως τη στρατηγική φόβου και τη ρητορική του 2012 που χρησιμοποιεί εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου για να αντιμετωπίσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η θεωρία του κ. Μπαλτάκου (την ανέπτυξε στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο Κontra) είναι ότι η Ελλάδα ακόμα και σήμερα αποτελεί κίνδυνο για το ευρώ και άρα έχει ένα σημαντικό όπλο στα χέριά της και άρα μπορεί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά η χώρα.

«Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Εμείς μπορούμε να παίξουμε με το φόβο των άλλων…Οι Γερμανοί θα χάσουν την Ευρώπη εάν βρεθούμε εμείς εκτός ευρωζώνης» είπε, εννοώντας σαφώς τους κλυδωνισμούς που θα προκύψουν από μια απόφαση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2013 είχε εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό στρατηγική ρήξης με την τρόικα. «Εμείς κρατάμε αυτούς και όχι αυτοί εμάς» λέει και εμμένει σε αυτή την άποψη που ουσιαστικά συντάσσεται με τη θεωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σωστή άποψη να την οικειοποιηθούμε και όχι να την πολεμούμε» ήταν η αφοπλιστική απάντηση, επέμεινε στην άποψη ότι «η χώρα καταστράφηκε με το ευρώ και όχι με τη δραχμή» και υποστήριξε, απέναντι στη λογική του Μαξίμου, πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο με την εξής φράση: «Αν το χρέος είναι βιώσιμο, τότε η Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη».

Το νέο δεξιό κόμμα, στο οποίο θα συμμετέχει ο ίδιος σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν θα ηγείται, είναι προ των πυλών και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και γνωστά τα ονόματα των 12 προσώπων, εκτός πολιτικής, που απαρτίζουν την διοικούσα επιτροπή. Το μοναδικό πολιτικό πρόσωπο θα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος και θα ψηφίσει «όχι» για την προεδρική εκλογή. Επίσης, θα υπάρξει και δημόσια στήριξη (δια πνευματικής ευχής όπως λέει ο κ. Μπαλτάκος) δυο μητροπολιτών, του Πειραώς Σεραφείμ και του Σινά Δαμιανού.

Οι «Ρίζες» όπως λέει ο κ. Μπαλτάκος, θα είναι ένα καθαρό δεξιό κόμμα (σ.σ. έχει την άποψη ότι η ΝΔ μετατοπίστηκε στο κέντρο και οι δεξιοί ψηφοφόροι χάθηκαν λόγω μνημονίου), δεν είναι σίγουρο εάν θα συμμετάσχουν στις προσεχείς εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ή της 1ης Φεβρουαρίου, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον απλό λόγο, ότι δεν προλαβαίνουν και αναμένουν δεύτερες εκλογές λόγω αδυναμίας συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Πηγή: tovima.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.