Ειδησεογραφικό site

Μπέζας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Προχωρά η ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων»

29

«Η κυβέρνηση προχωρά στη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων» αποκάλυψε στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Λάμπρο Καλαρρύτη ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας.

Τόνισε ταυτόχρονα πως δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις και –προβαίνοντας σε μία ακόμη αποκάλυψη- διαβεβαίωσε πως δεν θα αλλάξει τίποτα για όσους θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Ο κ. Μπέζας έκανε επίσης γνωστό για πρώτη φορά πως όποια λύση δοθεί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα δοθεί και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι είπε πως οι δανειστές ενημερώθηκαν για την προετοιμασία των δύο βασικών μελετών για το ασφαλιστικό.

Πρόκειται για τη μελέτη του ΚΕΠΕ που αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και της αναλογιστικής μελέτης για τα ταμεία κύριας ασφάλισης που αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας για τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του νόμου για τις απεργίες είπε πως η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει τις δικές της απόψεις, διαπραγματεύεται και προσπαθεί να πείσει τους δανειστές.

Τέλος εκτίμησε πως είναι η δυνατή η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.