Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει παράταση του προγράμματος

43

Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την παράταση του τρέχοντος προγράμματος  στήριξης προκειμένου να δώσει χρόνο στον εαυτό της και στην Ευρωζώνη για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την Αθήνα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, μετά το τέλος της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα στήριξης την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε. θα επιχειρούν να βρουν μια λύση που θα κρατά τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Όσον αφορά στο αυριανό Eurogroup είπε πως είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να παρουσιάσει τις απόψεις της, επεσήμανε όμως ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για παράταση του προγράμματος μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Η Ελλάδα γνωρίζει ότι το τρέχον πρόγραμμα είναι η αναφορά και το πλαίσιο μας. Πρέπει να δούμε τι είδους λύσεις μπορούμε να αποφασίσουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο και όχι έξω από αυτό», είπε. Επίσης σημείωσε πως η 16η Φεβρουαρίου θα είναι αποφασιστικής σημασίας και μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα χρειαστεί πολύ δουλειά και καλή πίστη προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Ακόμη εξέφρασε την κατανόησή του για τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αφού όπως είπε εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού, ωστόσο υπογράμμισε πως και η Αθήνα είναι αναγκαίο να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το ισχύον πρόγραμμα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών στις δηλώσεις ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα Grexit για την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όλοι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ» τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.