Ειδησεογραφικό site

ΜΝΙ: Κάποιες χώρες αντιδρούν στην «απόσχιση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ

28

Η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να αποδεσμευτεί από την κηδεμονία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τέλος του τρέχοντος έτους, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, βρίσκει ισχυρή αντίσταση από τους εταίρους της ΕΕ, δηλώνουν ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο EuroInsight, του πρακτορείο ΜΝΙ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα σχέδια που συζητούνται περιλαμβάνεται και η επιστροφή των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ στο ΔΝΤ, ώστε να εξοφληθεί ένα μέρος των δανείων και η σύσταση νέας προληπτικής πιστωτικής γραμμής από το ΔΝΤ.

To πακέτο στήριξης των 240 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα χωρίζεται μεταξύ ενός προγράμματος του ΔΝΤ που τρέχει μέχρι τα μέσα του 2016 και ενός της ΕΕ που θα πρέπει να κλείσει στο τέλος του έτους.

Το ερώτημα του πώς θα βγει η Αθήνα από τα προγράμματα αυτά θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τον επόμενο μήνα. Όμως, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι, οι πιθανότητες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μία καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι ελάχιστες λόγω αντιδράσεων από τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και άλλες χώρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.