Ειδησεογραφικό site

Μισό δισ. παραπάνω απ ό,τι είχε υπολογιστεί έφερε ο ΕΝΦΙΑ

42

Στα μάτια τους δεν πιστεύουν στο υπουργείο Οικονομικών με αυτά που βλέπουν στο νέο φόρο ακινήτων. Πλέον και με την εικόνα από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων προκύπτει ότι θα υπάρξουν έσοδα για το κράτος σχεδόν 500.000.000 ευρώ (μισό δισ. ευρώ) περισσότερα απ’ ό,τι είχε υπολογιστεί αρχικά και έτσι ήδη έχει μπει μπροστά το σχέδιο για μειώσεις. Περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014

Ο λογαριασμός «φούσκωσε» λόγω της επιβάρυνσης οικοπέδων και χωραφιών και πιθανόν κάποιων λαθών στην συμπλήρωση του σχετικού εντύπου και τώρα η κυβέρνηση σκέφτεται σενάρια για άμεση μείωση.

Σύμφωνα με τα «Νέα» στέλεχος του Μαξίμου έλεγε ότι «ο φόρος πρέπει επειγόντως να έρθει στα ίσια του», εκφράζοντας ανησυχία για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε στην κοινωνία ένας τόσο βαρύς φόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση επεξεργάζονται ήδη σενάρια, είτε για οριζόντια μείωση της τάξης του 5%, είτε για αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού.

Ωστόσο, η δεύτερη επιλογή κρίνεται χρονοβόρα και μάλλον δύσκολη, δεδομένων των στενών περιθωρίων εξόφλησης του φόρου έως το τέλος του έτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.