Ειδησεογραφικό site

Μικροένταση έξω από τη Νομική στη νέα φοιτητική πορεία

43

Πορεία από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το «κλείσιμο των πανεπιστημιακών σχολών» και τη «χρήση βίας από την αστυνομία».

Μικροένταση σημειώθηκε όταν η πορεία πέρασε έξω από τη Νομική, όπου νεαροί πέταξαν αντικείμενα και άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη βομβίδας κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η απογευματινή πορεία είχε χαρακτήρα «απάντησης» στα όσα έγιναν το πρωί, έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών, με τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί για την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της επετείου της «17 Νοέμβρη», τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ, τα κτήρια των οποίων φρουρούνται από αστυνομικούς.

Στην απογευματινή πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι από τη Νομική, το Πολυτεχνείο, την Οδοντιατρική, το Μαθηματικό, το Φυσικό, το Γεωλογικό και άλλες σχολές. Επίσης το ΜΑΣ, η Ανταρσύα, το ΣΕΚ και το ΕΕΚ.

Το «παρών» έδωσαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Κόκα-Κόλα Τρία Έψιλον.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μνήμες σκοτεινών εποχών», το ΚΚΕ καταγγέλλει την «προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών σε ΕΚΠΑ – ΑΣΟΕΕ και τη στάση της κυβέρνησης», ενώ την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Νομική ζητεί η νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Για αύριο Παρασκευή έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.