Ειδησεογραφικό site

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί- Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική

30

Το μήνυμα ότι η αξιολόγηση θα εφαρμοστεί, στέλνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» και ότι «η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική».

Μιλώντας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Οι απολύσεις του 2013 και του 2014 είναι ανειλημμένη δέσμευση. Η ιστορία λέει ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να αναδιαπραγματευτούμε και επιχειρήσαμε να θέσουμε τέτοια θέματα στην τρόικα σπάσαμε τα μούτρα μας (…) Πήραμε δώρο το ΕΕΤΗΔΕ όταν επιχειρήσαμε στο παρελθόν να ανατρέψουμε δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει».

«Η εφαρμογή των νομών δεν είναι εθελοντική, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει και η σχετική διάταξη έχει ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και γι’ αυτό όπως είπε θα πρέπει ο κάθε υπουργός να ξεφεύγει από τον «παράδεισο» του δικού του υπουργείου και να βλέπει το μεγάλο στόχο.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν σημαίνει πως θα πάνε αυτομάτως στη διαθεσιμότητα όσοι υπάλληλοι δεν θα έχουν καλή αξιολόγηση και θα ανήκουν στο 15%.

«Η αξιολόγηση δεν θα έχει επιπτώσεις σε διαθεσιμότητα, απολύσεις μείωση μισθών. Για πολλά χρόνια κάθε έννοια αξιολόγησης στο δημόσιο είχε καταστρατηγηθεί. Σε κάθε ομάδα εργαζομένων κάποιοι αποδίδουν καλύτερα κάποιοι χειρότερα. Η συγκριτική αξιολόγηση είναι εργαλείο (…) δεν υπήρχε κουλτούρα αξιολόγησης στο δημόσιο. Θα αξιολογείται ο υπάλληλος βάσει συγκεκριμένων στόχων που θα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ υπαλλήλου – προϊσταμένου» σημείωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.